Απίστευτο το Ελληνικό «ανακατασκευασμένο ΤΟΜΑ BMP-1 » από τα ΕΑΣ…»Τα δικά μας που βόσκουν ;»

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) με βασικό έκθεμα ανακατασκευασμένο ΤΟΜΑ BMP-1 για την Αίγυπτο ανακοίνωσε την επανεργοποίηση των συμβάσεων με τις Ένοπλες Δυνάμεις για τα αντιβαλλιστικά κράνη και τις διόπτρες καθώς και την εξαγωγική σύμβαση για βλήματα 105mm στην Αίγυπτο.

. Μήπως όμως πρέπει να ανακατασκευαστούν και τα υπόλοιπα που είναι στις Μονάδες ειδικά στα νησιά ; Είναι ΤΟΜΑ και οι Ρώσοι τα έχουν ακόμα πρώτη γραμμή.

Σίγουρα  πολύ καλύτερα από τα Μ113 που τουμπάρουν με το παραμικρό . Δεν τα θέλουν οι κάποιοι επιτελείς πεζοί γιατί φοράνε λέει ερπύστριες χωρίς τακούνια. Αν όμως φτιάχναμε τις ερπύστριες και ότι άλλο έφτιαξαν οι Αιγύπτιοι μήπως  θα ήταν  μια λύση γιατί ΤΟΜΑ και ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ή Μ1117  δεν βλέπουμε να έρχονται !!!

Ολα όσα έχουμε στα νησιά ενεργά ή παρκαρισμένα χρειάζονται ανακατασκευή. Είναι σίγουρα εγκαταλελειμμένα. Δεν ελέγχονται γιατί είναι επικίνδυνα για πυρκαγιές το καλοκαίρι από την εξάτμιση τους που βγάζει σπίθες και χαλάνε την άσφαλτο γιατί δεν εχουν πλαστικά τακούνια.

Τα πυροβόλα και τα πολυβόλα τους είναι καταπληκτικά. Άραγε Βολές κάνουν; Καινούργια δεν  πρόκειται να  πάρουμε. Ας δώσουν δουλειά στον κόσμο και ας φτιάξουμε τα δικά μας.

Έχουμε πλέον και την εμπειρία της ανακατασκευή