Απίστευτο : Τούρκος χειριστής F-16 κατουρήθηκε και έριξε το Μαχητικό !!!

95054Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Αυτό μονό από Τούρκους θα το ακούγαμε! Σύμφωνα με μια αναφορά των τελευταίων ημερών του Τουρκικού Επιτελείου Αεροπορίας, τα δυο τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά ατυχήματα με πολεμικά αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, που οφείλονται σε ελλιπή εκπαίδευση και πρωτοφανή απειρία των πιλότων.

Μεταξύ δε των συχνά θανατηφόρων αυτών ατυχημάτων, ήταν και η περίπτωση ενός πιλότου που εν πτήση αισθάνθηκε την ανάγκη για… ούρηση και προσπαθώντας να ξεσφίξει την ζώνη του, έχασε τον έλεγχο και έριξε το F-16 στο έδαφος.

Çişini yapan pilot, kemeri sıkışınca F-16’yı düşürmüş

28 Eylül 2016 Çarşamba, 06:12:00Güncelleme: 11:15:42

FETÖ çatı soruşturmasına eklenen başsavcılığın ‘Hava Kuvvetleri’ raporunda, eğitim veren öğretmen ve pilotların tecrübesizliği nedeniyle 2 yılda 9 uçak kazası yaşandığı, bu kazalarda 3 adet F-4 ile 6 adet F-16’nın düştüğü yer aldı

F-16

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ çatı soruşturması dosyasına, 15 Temmuz darbe girişiminde bazı uçakları aktif olarak kullanılan Hava Kuvvetleri’ne ilişkin çarpıcı bir rapor girdi. “FETÖ’yle bağla

Η πραγματικά εντυπωσιακή αυτή αναφορά της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, που δημοσιεύτηκε στον τουρκικό τύπο, (Milliyet, Habertürk), με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο : «Çişini yapan pilot kemeri sıkışınca F-16′ yı düşürmüş», όπου περιγράφεται και η περίπτωση του πιλότου που είχε ανάγκη για ούρηση εν πτήση και τελικά με ακατάλληλους χειρισμούς προσπαθώντας να ξεσφίξει την ζώνη του έριξε το αεροπλάνο του στο έδαφος.

Σύμφωνα με την αναφορά αυτή, τα τελευταία δυο χρόνια έχουν γίνει εννέα αεροπορικά ατυχήματα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, συχνά θανατηφόρα, τρία με F-4 και έξη με F-16. Πολλά από αυτά τα ατυχήματα οφείλονται, όπως αναφέρεται και σε ηλεκτρικό μπλοκάρισμα.

Η πραγματικά θλιβερή αυτή κατάσταση τώρα αποδίδεται σε ελλιπή εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων, που οφείλεται όπως αναφέρεται στο ότι τις σχολές εκπαίδευσης είχαν άνθρωποι του Φετουλάχ Γκιουλέν, που δεν ενδιαφέρονταν για την πραγματική εκπαίδευση των πιλότων.

Τα χαρακτηριστικά αυτά ατυχήματα που αποδόθηκαν στους… ατζαμήδες Τούρκους πιλότους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τουρκική αναφορά, είναι τα εξής :
22 Ιανουαρίου 2013 στο Ντιαρμπακίρ
13 Μαΐου 2013 στα σύνορα Τουρκίας Συρίας
30 Σεπτεμβρίου 2013 με ένα RF-4E στην Σεβάστεια
23 Ιουνίου 2014 στην Μερτζιφούτνα του Πόντου
Αύγουστος 2014 στο Αφιόν Καραχισάρ.
2 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ντιαρμπακίρ
1 Δεκεμβρίου 2014
24 Φεβρουαρίου 2015 στην Μαλάτεια και
5 Μαρτίου 2016 στο Εσκή Σεχήρ.

Αύτή  είναι η… πανίσχυρη και τρομερή τουρκική πολεμική αεροπορία!

Çişini tutmayan pilot F’ YI DÜŞÜRMÜŞ =Πιλότος μη μπορώντας να κρατήσει τα ούρα (τσίσια) του ΕΡΙΞΕ ΤΟ F-16

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος