Απίστευτο:Θα ξεπουλήσουμε τα F-16 Block 30 …Αφού θα τα αναβαθμίσουμε σε F-16 Block 50+ !!

Θα ξεπουλήσουμε τα «F-16 Block 30» της Πολεμικής Αεροπορίας έχει υποβληθεί σχετική πρόταση στη Ρουμανία μετά το ναυάγιο της  πρότασης  για πώληση στην Κροατία που προτίμησε τα Ισραηλινά Μαχητικά !

Η Πρόταση της Ελληνικής Πλευράς Αφορά την πώληση 32 μαχητικών F-16 Block 30 της ΠΑ στην Πολεμική Αεροπορία της Ρουμανίας  έχει ήδη δημοσιευτεί και δεν έχει δεν έχει διαψευστεί απο το ΥΠΕΘΑ και τα Επιτελεία !

Σύμφωνα με το pronews.gr …H  Eλληνική πρόταση έχει έναν «άσσο» τον οποίο δεν τον είχε στην πρόσφατη αξιολόγηση από την Κροατία την οποία κέρδισε το Ισραήλ με την πρόταση για F-16A, που διέθετε:

Τα ελληνικά μαχητικά, αν και εφόσον κλειστεί η δουλειά, δεν θα είναι την έκδοσης Block 30, αλλά θα αναβαθμιστούν στην έκδοση Block 52+  με τις συλλογές των μαχητικών της 115 ΠΜ και της 110 ΠΜ, τα οποία θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αναβάθμισης στο επίπεδο «V» που πρόσφατα αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ.

Οι συλλογές στα  Block 30, θα εγκατασταθούν από την ΕΑΒ στα F-16, αν η Ρουμανία κάνει δεκτή την ελληνική προσφορά, συν ένα περιορισμένο πρόγραμμα SLEP για δομική ενίσχυσή τους.

Το όλο ρουμανικό πρόγραμμα ταιριάζει απόλυτα με την ελληνική πρόταση: Η απεγκατάσταση των συστημάτων των Block 52+ θα γίνει σταδιακά από το 2020 και μετά, όταν θα αρχίσει η εγκατάσταση των συλλογών Viper με ραντάρ AESA κλπ. Δηλαδή θα είναι διαθέσιμα τα πρώτα πρώην Block 30 και τότε 52+ προς τα τέλη 2020.

Κανονικά αυτό δεν θα επέτρεπε την σχηματοποίηση μιας πρότασης προς την Ρουμανία για αναβάθμιση των F-16 Block 30, αλλά η Ρουμανία δεν τα θέλει σταδιακά: Αρχικά θα εντάξει 4 μαχητικά στην δύναμή της και σταδιακά επιπλέον 36 προκειμένου να σχηματιστούν δύο Μοίρες.

Η Ελλάδα μπορεί να τις διαθέσει τα 32 F-16 νυν Block 30, αναβαθμισμένα μέχρι το 2022 και επιπλέον 8 ή θα βρεθούν από τα αμερικανικά αποθέματα ή θα ληφθούν από την δύναμη των 38 F-16 Block 50+ που διαθέτει η ΠΑ. 

Σχόλιο: Δηλαδή θα ξεπουλήσουμε τα F-16 Block 30 που δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα ,ούτε έχουν παρουσιάσει προβλήματα αφού πρώτα θα τα αναβαθμίσουμε σε 52+ προς τα τέλη 2020 …Όταν ο εκσυγχρονισμός των F-16 σε viper  θα τελειώνει αν …το 2028 !!

«Θα μας χάλαγαν εμάς δηλαδή άλλα 32 Μαχητικά F-16 Block 50+ ετοιμοπόλεμα και γνωστά στους Χειριστές μας στον Αέρα εκτός των 85 viper; Πάει Το χάσαμε το μυαλό Πατριώτη

Αν θυμηθούμε την δήλωση του Επιτίμου Αρχηγού του ΓΕΑ Πτεράρχου Χρήστου Βαίτση που τόνιζε σε συσκέψεις  στο Πεντάγωνο «Χρειαζόμαστε» να έχουμε  Παντού & πάντα Μαχητικά στον αέρα …Θα μελαγχολήσουμε !

Ούτε βέβαια θα υλοποιηθεί η επιθυμία του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ  για αγορά έστω και μιας Μοίρας Υπερσύγχρονων Μαχητικών στη ΠΑ ...Αυτό στην σημερινή εποχή δεν πρόκειται να συμβεί και ειδικά με αυτήν την Κυβέρνηση !

Το «πλεόνασμα απο την υπερφορολογία» και τις όποιες πωλήσεις Στρατιωτικού Υλικού  θα πάει σε λαθρομετανάστες ,σε επιδόματα και σε κοινωνικά ρουσφέτια, για έχουμε και πλάτες στις εκλογές …Σε αυτά οι αριστερίζοντες έχουν πάρει  «Μάστερ «

 


Διάφορα Άρθρα