Απο το «F-16 ΖEYS στις Οχιές του Αιγαίου» …Άντε τώρα να τα βάλεις με αυτούς τους «Κουζουλούς»

Ένας παλαιός γνώριμος  Ιπτάμενος των Αιθέρων που έκανε τους Ευρωπαίους να παραμιλάν στις Επιδείξεις του Ελληνικού Μεμονωμένου Αεροσκάφους «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας…Βγαίνει στο Αιγαίο με τα VIPER

«Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες» σχολίαζαν επίσημοι και θεατές του «Radom International Airshow» που πραγματοποιήθηκε  στην Πολωνία, βλέποντας τις ιλιγγιώδεις φιγούρες του τότε Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Ανδρουλάκη, επικεφαλής της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχε στην διοργάνωση.

Ο Έλληνας Ιπτάμενος  κατάφερε να πιάσει επιτάχυνση 9G, χωρίς να … λιποθυμήσει, τα θετικά σχόλια τόσο των οργανωτών, των αντιπροσωπειών και επισήμων από πολλές χώρες του εξωτερικού, όσο και των χιλιάδων θεατών που παρακολούθησαν τις επιδείξεις.

Χαρακτηριστικό είναι, πως υψηλόβαθμα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας της Πολωνίας, που επίσης διαθέτει αεροσκάφη F-16, προσέγγισαν την ελληνική αντιπροσωπεία, προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια για να οργανώσουν αντίστοιχη ομάδα στη χώρα τους.

Ο Χανιώτης σμηναγός που έκανε τους άλλους να αναφωνήσουν: Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες! (βιντεο + φωτο)Οι τότε σμηναγοί (Ι) Γεώργιος Ανδρουλάκης και Σωτήρης Στράλης, το 2011 χαρακτηρίστηκαν  κορυφαίοι πιλότοι στο ΝΑΤΟ, αποτελούσαν  την DreamTeam της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, που εδρεύει στην 115 Π.Μ στο αεροδρόμιο της Σούδας.

 

Μετά από συμφωνία με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ,  ο Εμμανουήλ Καραχάλιος, που εκπαίδευσε και τον επικεφαλής της ομάδας τότε  σμηναγούς  Ανδρουλάκη, και Δημήτριο Κοντούλη, που παρακολούθησαν σχετική εκπαίδευση στην πολιτεία Γιούτα, όπου εδρεύει η κορυφαία αμερικανική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «Viper West F-16 Demo Team».

Μετά την ολοκλήρωση της αεροπορικής του εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ το 2002, τοποθετήθηκε σε αεροσκάφη Α-7E Corsair στην 116ΠΜ/335 Μοίρα ενώ το 2004 μετακινήθηκε στην 115ΠΜ σε αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2005 υπηρετεί στην 343 Μοίρα.
Σχόλιο:  Άντε τώρα οι νεαροί Τούρκοι Χειριστές με τα F-16 block 30/40  απο τη Βάση της Βατίρνας να εμπλακούν σε αερομαχίες με τους Κουζουλούς της  343 Μ και τα viper