Από την 117ΠΜ θα επιχειρούν & Οκτώ Γαλλικά «RAFALE» στο Αιγαίο … Έζεψε ήδη τα Άτια του ο «ΗΝΙΟΧΟΣ 21»

Mε νέα φτερά  και απίστευτο Ηθικό ,θα πετά η Πολεμική Αεροπορία το 2021 και όχι μόνον. Το νέο έτος θα είναι η χρονιά της. Και τούτο επειδή πρόκειται να παραλάβει τα πρώτα Rafale, αλλά και να εκσυγχρονίσει πλήρως τον στόλο της.

Θα ξαναζωντανέψει την αεροπορική βάση της Τανάγρας, θα δημιουργήσει διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων,  Η ΠΑ θα εγκαταστήσει βάση UAV (ισραηλινών Heron) στην καρδιά του Αιγαίου στη Σκύρο για επιτήρηση όλης της επικράτειας, έχει ήδη  ζητήσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα των F-35, θα εκσυγχρονίσει τους Patriot στην έκδοση Pac3, κάνοντας έτσι την Πολεμική Αεροπορία, την πιο ισχυρή και την πιο μοντέρνα σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο με ένα πρόγραμμα εξοπλισμού μαμούθ.

Τα τέσσερα Γαλλικά μαχητικά που θα επιχειρήσουν τις επόμενες ημέρες απο την 114 ΠΜ της Τανάγρας δεν θα είναι η μοναδική παρουσία στην Ελλάδα …Αλλά

Τον Απρίλιο του 2021 (12-22 Απριλίου) η Γαλλία θα συμμετάσχει  στην αεροπορική διεθνή άσκηση «Ηνίοχος 21» που διοργανώνεται στην Ελλάδα με επίκεντρο το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδος, σχεδιάζεται από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και συντονίζεται από το ΓΕΕΘΑ, με 12 συνολικώς μαχητικά αεροσκάφη.

Από αυτά τα τέσσερα θα είναι Mirage-2000 D/N!!!! 

Αλλά και οκτώ  υπερσύγχρονα Rafale, που θα συν εκπαιδευτούν στο πλευρό αεροπορικών δυνάμεων από την ΠΑ, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιταλία και ακόμη δεν τελειώσαμε !!