Απο τον ξυλοδαρμό του «Νονού» και των μπράβων στη Σαλαμίνα …Ξεδοντιάστηκε η Σπείρα των Εκβιαστών

>Στην εξάρθρωση σπείρας εκβιαστών που τα τελευταία χρόνια λυμαίνονταν  την περιοχή  προχώρησε η ασφάλεια μετά από συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ του φερόμενου αρχηγού της σπείρας των Εκβιαστών  και του ιδιοκτήτη μιας ταβέρνας.

Όλα ξεκίνησαν  όταν ο 40χρονος αρχηγός της σπείρας των Εκβιαστών μαζί με έναν 37χρονο και άλλα  δυο άτομα που αναζητούνται πήγαν σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα, η οποία είχε ανοίξει στις 15 Ιουνίου.

Λίγες μέρες πριν, ο φερόμενος αρχηγός είχε στείλει μήνυμα στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, ζητώντας του το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ την εβδομάδα για «προστασία», κάτι που ο ιδιοκτήτης δε δέχθηκε. 

Έτσι λοιπόν ο 40χρονος μαζί με τους συνεργούς του πήγαν στο κατάστημα και με απειλητικό τρόπο ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη επιτακτικά να τους δίνει το ποσό που του είχαν ζητήσει και τηλεφωνικά.

Όπλα, κινητά τηλέφωνα και χαρτιά με τα άτομα στα οποία «πουλούσαν» προστασία βρέθηκαν πάνω στους δύο μπράβους – φωτογραφία: astynomia.gr

Ο ιδιοκτήτης αντέδρασε και πάλι, με αποτέλεσμα οι τρεις άνδρες να κινηθούν εναντίον του απειλητικά με σκοπό να τον ξυλοκοπήσουν μπροστά στα μάτια εργαζομένων και πελατών.

Ο ιδιοκτήτης όμως δεν πτοήθηκε με αποτέλεσμα να συμπλακεί μαζί τους και μάλιστα να τον βοηθήσει κι ένας πελάτης καταστήματος.

Ο 40χρονος «νονός» της νύχτας δε δίστασε να βγάλει μαχαίρι και να τραυματίσει ελαφρά τον ταβερνιάρη και τον πελάτη, ενώ θαμώνες και  το προσωπικό της  Ταβέρνας στράφηκαν εναντίον των «μπράβων». Ο ένας από τους μπράβους έβγαλε τότε όπλο και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ στη συνέχεια έστρεψε το όπλο εναντίον ιδιοκτήτη και πελατών, απειλώντας να τους πυροβολήσει.

Το περιστατικό έφτασε ψηλά στην ΕΛ.ΑΣ  και στη Σαλαμίνα έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών, οι οποίοι συνέλαβαν τον 40χρονο και τον 37χρονο συνεργό του.

Πάνω τους βρήκαν κι ένα ιδιόχειρο σημείωμα με καταστήματα στα οποία «πουλούσαν» προστασία και τα ποσά που εισέπρατταν. Και οι δύο είναι σεσημασμένοι για ληστείες, κλοπές, ναρκωτικά και εκβιάσεις.

Από τις έρευνες οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία ενός 35χρονου, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα επτά άτομα, τα οποία φέρονται να έχουν στενή σχέση με τη συμμορία.

Μετά από αυτό το ξεδόντιασμα της Σπείρας ήταν εύκολη υπόθεση για τους Αστυνομικούς του Τμήματος εκβιαστών

 


Διάφορα Άρθρα