Απογειώθηκαν τα Ελληνικά Canadair CL-415 της 113ΠΜ της Μίκρας με …Προορισμό το Ισραήλ!

cl-415_12Ελληνικά Πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair CL-415  απο την 113 ΠΜ απογειώθηκαν με Εντολή του ΥΕΘΑ Πάνου Κάμμένου για να επιχειρήσουν στο Ισραήλ κατά των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή !

Η Πολεμική Αεροπορία στο πλαίσιο συνδρομής της Ελλάδας στο κράτος του Ισραήλ και στην προσπάθειά τους για την κατάσβεση των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει,… Στέλνει  τρία (3) Αεροσκάφη CL-415 από την 113 Πτέρυγα Μάχης και ένα Αεροσκάφος C-130 με επιπλέον Ιπτάμενο και Τεχνικό Προσωπικό.

Το C-130 στην παρούσα φάση μεταβαίνει στην 113 ΠΜ για να παραλάβει το Ιπτάμενο και Τεχνικό  προσωπικό, ενώ τα CL-415  απογειώθηκαν  με προορισμό το Ισραήλ και ενδιάμεσο σταθμό την Ρόδο.

 Ελληνικά Πυροσβεστικά αεροσκάφη έχουν επιχειρήσει πάλι στο Ισραήλ το 2010 …Τότε στις φωτιές που είχαν ξεσπάσει η Πολεμική Αεροπορία είχε αποστείλει 4 Αεροσκάφη και ένα C-130

Το  Ισραήλ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με  τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα και ζήτησε την Συνδρομή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας …Είναι γνωστό άλλωστε οι άριστες σχέσεις που έχουν οι Χειριστές των δύο Χωρών !cx9-q5pxuaaeu_9

Στην απογείωση των Πυροσβεστικών βρέθηκε και ο ΥΕΘΑ Καμμένος με τον Διοικητή του Γ’ΣΣ Αντιστράτηγο Στεφανή Αλκιβιάδη !

 Εν τω μεταξύ μαίνονται οι φωτιές στο Ισραήλ