Αποκάλυψη : 15 Ιανουαρίου το «Γαλλικό Γεωτρύπανο» ρίχνει άγκυρα Νότια της Κρήτης

Ερευνητικό σκάφος της Γαλλίας θα καταπλεύσει  την 15 Ιανουαρίου Νότια της Κρήτης συνοδεία  Πολεμικών Σκαφών  – Αν η Τουρκία στείλει δικό της ερευνητικό, μαζί με πολεμικά σκάφη  του Ναυτικού ,τότε θα υπάρξει δυναμική αντίδραση χωρίς περιττές περιστροφές !

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες η Γαλλία δεν μένει στα λόγια αλλά το Υπουργείο Άμυνας  έχει ήδη προετοιμάσει ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης όλων των τυχόν Σεναρίων που η Τουρκία θα θελήσει να εφαρμόσει ,αν τυχόν αποφασίσει να πλεύσει σε ταραγμένες θάλασσες .

Ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να βγει με την πρόφαση κοινών Ασκήσεων και το Αιγυπτιακό πολεμικό Ναυτικό στη περιοχή με επικεφαλής το Ελικοπτεροφόρο Μιστράλ!

Ενώ απο ότι φαίνεται μετρημένες  είναι οι ημέρες του  Λίβυου προέδρου που έχει χάσει και την στήριξη της Ιταλίας και τον Στρατάρχη να πολιορκεί την Τρίπολη

Την ίδια ώρα, και η Ιταλία δηλώνει εμπράκτως τη στήριξή της στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η ομιλία του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που δείχνει πια οτι  η Ρώμης έχει αδειάσει τη κυβέρνηση Σαράζ.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η ασυνήθιστα & σε υψηλών  τόνων  ομιλία του ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλου στη Βουλή των Ελλήνων !
Ίδωμεν