Αποκάλυψη & Παραδοχή Ακάρ: Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τα Μαχητικά μας

Παραδοχή και αποκάλυψη του ΥΠΑΜ της Τουρκίας  Στρατηγού ε.α Χουλουσί Ακάρ οτι η Τουρκία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με τα Μαχητικά της ….

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξή του αποκάλυψε πως η Τουρκία σχεδίαζε να αποσύρει πολλά F16, επειδή έχει λήξει η διάρκεια ζωής τους.

Λόγω, όμως, των F35 αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς θα μείνει χωρίς μαχητικά αεροσκάφη...Ενώ αναβαθμίζει και τα F-16  block -30  στην Τουρκία ,σε μια προσπάθεια παράτασης ζωής των Μαχητικών

ANKARA — Turkey’s Air Force and procurement authorities approved a program to upgrade a batch of 25 F-16 Block 30 aircraft, officials here said.

Η Τουρκία έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ να αγοράσει F16 και περιμένει απάντηση, ενώ πρόβλημα είναι και το πώς θα τα πληρώσει, καθώς η λίρα έχει υποτιμηθεί σημαντικά έναντι του δολαρίου.

Σχόλιο: Το πρόβλημα εντοπίζεται και στους Χειριστές των Μαχητικών όπως και στην Τεχνική υποστήριξη ,λόγω των φυλακίσεων ,αλλά και την απομάκρυνση Στελεχών της ΤΗΚ , με κατηγορίες για συμμετοχή στο πραξικόπημα του 2016

 Περισσότερα Άρθρα