Αποκάλυψη :Κανείς δεν πλέει «αδέσποτος» στο Αιγαίο…

Κανείς δεν πλέει «αδέσποτος» στο Αιγαίο ανέφερε τ.Α/ΓΕΕΘΑ για τον Πλου του 2o Γεωτρύπανου YAVUZ» που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Αττάλειας …Ενώ το Πολεμικό που το συνόδευε για τη Βάση το Ακσαζ !

Σύμφωνα με πληροφορίες το Πολεμικό Μας Ναυτικό έχει παρακολουθήσει ή μάλλον είχε σε στενό κλοιό το Τουρκικό Γωτρύπανο απο όπου και αν πέρασε και τα πολεμικά μας ήταν ορατά αλλά και αόρατα!

Μια παλαιότερη δήλωση του  τότε Α/ΓΕΕΘΑ οτι στο Αιγαίο κανείς δεν είναι μόνος του μας ήρθε στη σκέψη ,από την αποκάλυψη ότι μπορεί στο Βόρειο Αιγαίο να πλέει στα Διεθνή Ύδατα  το Α599 CESME… Αλλά δεν είναι μόνο του  και δεν μιλάμε μόνο για το βυθό !

Στην Περιοχή της νήσου Λήμνου εδώ και αρκετές ημέρες βρισκόταν   και η Κανονιοφόρος  «P-57 ΚΑΣΟΣ’ του ΠΝ , η οποία είναι έξτρα από τα Πολεμικά Σκάφη του ΠΝ που Επιχειρούν στο Αιγαίο…

Συγκεκριμένα βρισκόταν εκεί από την ώρα που οι Τούρκοι ενεργοποίησαν την NAVTEX και κάθε εβδομάδα Δευτέρα με Παρασκευή έβγαζαν  από τα Δαρδανέλια  το A599 CESME»

Έτσι και τώρα τα πολεμικά μας είναι εδώ και εφαρμόζουν τον κανόνα οτι στο Αρχιπέλαγος του  Αιγαίου κανείς δεν θα πλέει «μόνος και αδέσποτος «