Αποκάλυψη Στρατηγού Φράγκου …Αμερικάνικα μαχητικά πέταξαν πάνω από το «Aμπντουλχαμίντ Χαν» (video)

«Το πρώτο κομμάτι των χερσαίων συνόρων, μήκους 12 χλμ, κατασκευάστηκε την περίοδο 2010 -’12. Οι ροές που είχαμε δεν ήταν τόσο από την πλευρά του ποταμού αλλά από το χερσαίο κομμάτι που μας χωρίζει από την Ανδριανούπολη.

DIGITAL CAMERA

Το 2010 είχαμε φτάσει να έχουμε 132.000 παράτυπους μετανάστες οι οποίοι εισήλθαν από αυτήν την περιοχή» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Φράγκος.

Σύμφωνα με τον πρώην υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας το 2010 ήταν η περίοδος που ο Στρατός αφαιρούσε νάρκες από την περιοχή και ταυτόχρονα, σε ένα τραγικό περιστατικό, χρειάστηκε να ανασύρει πτώματα αθώων ανθρώπων που Τούρκοι δουλέμποροι τους είχαν κατευθύνει σκόπιμα εκεί.

«Χρησιμοποίησαν ακόμα και ανθρώπους για να αποκαλύψουν την αμυντική διάταξη που είχε τότε η πατρίδα μας» ανέφερε ο  Στρατηγός Φράγκος εξιστορώντας το πώς οι μετανάστες εργαλειοποιήθηκαν από τους Τούρκους.

«Εικοσιπέντε χιλιάδες λαθρομετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον Έβρο, τον Αύγουστο» τονίζοντας ότι «ζούμε την υβριδική απειλή».

Σχολιάζοντας ο Στρατηγός  Φράγκος την απόφαση του ΚΥΣΕΑ ανέφερε ότι «θέλει να καλύψει το σύνολο των συνόρων του Έβρου, όχι μόνο των χερσαίων αλλά και βορειότερα στο τρίγωνο ώστε να αποτραπεί πλήρως η είσοδος παράνομων μεταναστών οι οποίοι εργαλειοποιούνται».

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή ο Ερντογάν, μετά την αλλαγή στάσης στη Συρία, αναζητά έναν άλλο τρόπο για να αυξήσει δημοσκοπικά τα ποσοστά του.

«Λόγω της μεγάλης δυσαρέσκειας που υπάρχει στην Τουρκία (εξαιτίας της οικονομικής κρίσης) θέλει ένα ποσοστό ανθρώπων να τους στείλει στην Συρία και ένα άλλο ποσοστό να το εργαλειοποιήσει προς εμάς» εκτίμησε ο  Στρατηγός  Φράγκος.

Έχοντας υπηρετήσει στην περιοχή τόνισε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει τους ακρίτες καθώς τα τελευταία χρόνια 70.000 πολίτες ξενιτεύτηκαν.

Η σημασία του κοιτάσματος αερίου στο οικόπεδο 6

Ο  Στρατηγός  Φράγκος αναφέρθηκε και στην ανεύρεση πλούσιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Κύπρο επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε για τις κινήσεις των Τούρκων.

«Ένα ζεύγος αμερικανικών αεροσκαφών πέρασε πάνω από το Aμπντουλχαμίντ Χαν. Οι Αμερικανοί δεν θέλουν ένταση στο Αιγαίο.

Θέλουν να περιορίσουν τις δραστηριότητες της Τουρκίας γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο  Στρατηγός Φράγκος!

Ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, σ πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικός Άμυνας μίλησε στην ΕΡΤ & για τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ