Αποκαλυπτικό: Τούρκοι λαθροδιακινητές επιχείρησαν …Εισβολή στον Έβρο (video)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι Έλληνες Συνοριοφύλακες του Έβρου εμπόδισαν το βράδυ της  Δευτέρας την προσπάθεια των διακινητών να περάσουν  τους μετανάστες στην ελληνική πλευρά.

Σε βίντεο – αποκάλυψη παρουσιάζεται η προσπάθεια Τούρκων δουλεμπόρων να περάσουν πλήθος λαθρομεταναστών   στην Ελλάδα.

Το βίντεο, το οποίο έχει καταγράψει θερμική κάμερα ελληνικής περιπόλου Συνοριοφυλάκων στις όχθες του Έβρου το βράδυ της Δευτέρας, δείχνει περισσότερα από 60 άτομα προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα, υπό την καθοδήγηση διακινητών.

Τελευταία, έχει αυξηθεί το πλήθος  των περιπολιών των Ελλήνων Συνοριοφυλάκων.

Η ενίσχυση του φράχτη στα ελληνοτουρκικά  σύνορα στον  Έβρο ενδυναμώνεται, μέσω της  χρήσης φύλαξης υψηλής τεχνολογίας, παρακολούθησης, καταγραφής, αλλά και έγκαιρης προειδοποίησης και εντοπισμού κίνησης στην απέναντι όχθη του ποταμού, προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η ελληνική πλευρά έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση μεγάλου αριθμού από υπέρυθρες κάμερες με ιδιαίτερα ευαίσθητους αισθητήρες κίνησης και υψηλή ευκρίνεια, κατά μήκος της ελληνικής πλευράς, έχοντας εικόνα σε πραγματικό χρόνο για οτιδήποτε συμβαίνει στις παρόχθιες περιοχές