Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Όλοι χωράνε Πρόσφυγες -Λαθρομετανάστες & ΛΟΑΤΚΙ+

«Η δημοκρατία μας χωράει όλους» είναι η φιλοσοφία της φετινής εκδήλωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας που θα γίνει αύριο Σάββατο 24 Ιουλίου.

Στους κήπους του προεδρικού μεγάρου έχουν προσκληθεί μεταξύ άλλων -εκτός φυσικά των πολιτικών αρχηγών, των εκπροσώπων της πολιτικής ζωής και των αντιστασιακών περίπου 130 άτομα από την Κοινωνία των πολιτών αλλά και συμβολικές προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών.

Επιστήμονες που αναπτύσσουν πρωτοπόρες τεχνολογίες στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Υγείας, της Γενετικής.

Επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οινοποιούς, βιοτέχνες και αγρότες.

Καθηγητές σχολείων από την ενδοχώρα και τα ακριτικά μας νησιά, οι οποίοι δοκιμάστηκαν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς και μαθητές που διέπρεψαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Αθλητές αλλά πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.

Επιπλέον, σε μια χρονιά που τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, οι αποκαλύψεις για κατάχρηση εξουσίας, σεξουαλική εκμετάλλευση, σωματική ή λεκτική βία, συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, προσκλήθηκαν εκπρόσωποι Γυναικείων Οργανώσεων, δομών Κοινωνικής Πρόνοιας Θυμάτων Βίας και Προστασίας Ανηλίκων, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής Για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Ετσι, έχει προσκληθεί η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα (δεν έχει απαντήσει ακόμη αν θα παραστεί), η μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν που δολοφονήθηκε από τη 17Νοέμβρη, Σταυρούλα Αξαρλιάν, ο Γιώργος Μομφεράτος, γιος του επίσης δολοφονηθέντος εκδότη από τη 17Ν Νίκου Μομφεράτος.

Προσκλήθηκε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, προ δύο εβδομάδων, αλλά δεν θα μπορέσει να παραστεί. Επίσης οι αθλητές του μπάσκετ που αποσύρθηκαν Βασίλης Σπανούλης και Νίκος Ζήσης.

Παρούσες θα είναι επίσης εκπροσωπώντας το κίνημα #Me Too, η αθλήτρια Σοφία Μπεκατώρου και η ηθοποιός Αννα Μαρία Παπαραχαλάμπους.

Ακόμη έχουν προσκληθεί, ο καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο καθηγητής γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, ο διευθυντής του Media Lab του MIT Μιχάλης Μπλέτσας, η Πέγκυ Αντωνάκου, γενική διευθύντρια της Google νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πηγή :https://www.iefimerida.gr/

Σχόλιο:Όλοι αυτοί έδωσαν αγώνα για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα;…Η Νέα Ελλάδα είναι εδώ…