Απονομή Μεταλλίου στον Έλληνα Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 ο Διευθυντής τουΓραφείου Νομικών Υποθέσεων της ΣυμμαχικήςΔιοίκησης  Επιχειρήσεων του SHAPE κ. Andrés B. Muñoz Mosquera (Office of Legal Affairs, Allied Command Operations – OLA ACO) ως εκπρόσωποςτου Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Δυνάμεων στηνΕυρώπη (Supreme Allied Commander Europe – SACEUR) Πτεράρχου Tod D. Wolters..

Απένειμε  στο αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο το μετάλλιο «Serge Lazareff Prize – Legal Services», παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. ΝικόλαουΠαναγιωτόπουλου.

Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας και οι Διευθυντές Κλάδων και Ανεξαρτήτων Διευθύνσεων του ΓΕΕΘΑ.

Το «Serge Lazareff Prize – Legal Services» καθιερώθηκε το 2017 στην μνήμη του διακεκριμένου Γάλλου ακαδημαϊκού και νομικού Serge Lazareff, ο οποίος είχε κεφαλαιώδη ρόλο στην ανάπτυξη τηςνομικής υπόστασης του ΝΑΤΟ.
Το μετάλλιο
απονεμήθηκε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την προσφορά των διακεκριμένων υπηρεσιών του κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης και ολοκλήρωσης διεθνών συμφωνιών του ΝΑΤΟ, στις οποίες η Ελλάδα είναι συμβαλλόμενο μέρος, όταν υπηρετούσε ως Επιτελής στην Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο SHAPE την περίοδο 2005-2008