Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης παρέστη σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026, στην τελετή Ορκωμοσίας των Νέων Σμηνιών και Λοχιών της 7ης Σειράς, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας και απένειμε τα πτυχία στους ορκισθέντες.
Στη Δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλος.
Παρόντες στην τελετή ήταν ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης Υποπτέραρχος (Ι) Μάριος Μπαντουβάς, ο Διοικητής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας Ταξίαρχος (Ι) Χρήστος Καραμάνης, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων, των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, καθώς και συγγενείς των νέων Υπαξιωματικών.
Από τη Σχολή αποφοίτησαν συνολικά 188 νέοι Υπαξιωματικοί. Συγκεκριμένα, ορκίστηκαν 181 Σμηνίες και 7 Λοχίες (171 από την Ελλάδα, 15 από την Κύπρο και 2 από τη Σενεγάλη).
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την ομιλία του προς τους ορκισθέντες ανέφερε:
«Είναι μεγάλη η χαρά μου που είμαι και φέτος εδώ, στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας, ανάμεσά σας. Βλέπω μπροστά μου νέα παιδιά, μόλις 21 ετών, γεμάτα όνειρα, ενέργεια και αποφασιστικότητα.
Εσείς είστε εκείνοι που με τις γνώσεις και το φιλότιμό σας θα συντηρήσετε και θα κρατήσετε επιχειρησιακά διαθέσιμα τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη μας, τα F-16 Viper, τα Rafale και τα F-35, καθώς και εκείνοι που θα χειριστούν τα προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, εγγυώμενοι την αποτρεπτική ισχύ της χώρας.
Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου εσάς για την επιτυχία σας, αλλά και τους γονείς σας για τη στήριξή τους σε εσάς. Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία. Μια σταδιοδρομία που είναι υποχρέωση δική μας να την κάνουμε ποιοτικότερη και αναβαθμισμένη














