Απονομή Πτυχίων στους Αποφοίτους των ΟΥΚ της Ε.Φ …Δια χειρός ΥΠΑΜ (video)

Την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», η τελετή αποφοίτησης των Υποβρύχιων Καταστροφέων οι οποίοι ολοκλήρωσαν το 83ο Σχολείο Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ).

Σε χαιρετισμό του στην τελετή απονομής των πτυχίων – διακριτικών σημάτων στους απόφοιτους του 83ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί…

ο ΥΠΑΜ της Κύπρου ανέφερε ότι η τελετή «αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακράς, επίπονης και σκληρής εκπαίδευσης, σήμερα επιβραβεύουμε τις αξιέπαινες κοπιώδεις προσπάθειες που κατέβαλαν οι νέοι βατραχάνθρωποι για όλο αυτό το διάστημα».

Απευθυνόμενος στους νέους υποβρύχιους καταστροφείς, ο Υπουργός είπε πως σήμερα εντάσσονται «και επίσημα στις τάξεις της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, ενός από τα πιο επίλεκτα τμήματα της Εθνικής Φρουράς» και πως για θα μπορούν να υπερηφανεύονται «δίκαια» ότι υπηρέτησαν «στην ειδική αυτή Μονάδα, όπου μόνο οι δυνατοί ψυχικά και σωματικά, οι θαρραλέοι και τολμηροί μπορούν να αντεπεξέλθουν».

Παράλληλα, έδωσε «πολλά συγχαρητήρια» στους νέους υποβρύχιους καταστροφείς γιατί όπως εξήγησε γύρισαν την πλάτη «στα κελεύσματα της εποχής και στην τάση ευμάρειας που τη χαρακτηρίζει, στην απάθεια, στην ευκολία και τη φυγοστρατία.

Απαξιώνοντας τα πρόσκαιρα, τα εύκολα, τα παροδικά και τα ακοπίαστα, με υψηλό ηθικό και ασύγκριτη θέληση» επέλεξαν ενσυνείδητα τον απαιτητικό δρόμο του καθήκοντος και της προσφοράς προς την πατρίδα.

Αυτό κάνουν πάντοτε, συνέχισε «οι Υποβρύχιοι Καταστροφείς. Επιλέγουν τα δύσκολα, ευθυτενείς και ακλόνητοι, αποφασισμένοι να εκτελέσουν με σθένος την αποστολή τους, οπουδήποτε, οποτεδήποτε και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».