Οι Απόστρατοι του Δ.Σ της ΕΑΑΣ στηρίζουν τον ΥΦΕΘΑ Στεφανή ….Για το Σώμα των Υπαξιωματικών,που δεν τους αφορά

Σώμα Υπαξιωματικών: Το ΔΣ της ΕΑΑΣ στηρίζει το σχέδιο Στεφανή – Συναντήθηκαν, βγήκαν φωτογραφίες και δήλωσαν πεπεισμένοι για το καλό σχέδιο…Καμαρώστε τους !!!

Έναν απρόσμενο σύμμαχο την ώρα που άπαντες έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του σχεδίου Στεφανή για το Σώμα Υπαξιωματικών, βρήκε ο ΥΦΕΘΑ στα πρόσωπα του ΔΣ της ΕΑΑΣ.

Οι απόστρατοι του Δ.Σ της ΕΑΑΣ  σύμφωνα με το armyvoise .gr με επικεφαλής τον Ροζή έσπευσαν στο γραφείο του ΥΦΕΘΑ, να συναντηθούν με τον Αλκιβιάδη Στεφανή και ενώ όπως αναφέρουν κατ΄αρχήν εξέφρασαν την αντίθεσή τους,

στη συνέχεια όπως φαίνεται από την ανακοίνωση που εξέδωσαν πείσθηκαν για τη χρησιμότητα του σχεδίου και τις δεσμεύσεις του ΥΦΕΘΑ ότι

  • υπάρχει ανάγκη να αναμορφωθεί το σύστημα στελέχωσης και εξέλιξης των στρατιωτικών (δηλαδή η δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών)
  • τα πτυχία της ΣΜΥ θα γίνουν ισότιμα με πανεπιστήμια
  • το Σώμα Υπαξιωματικών δεν θα θίξει τα κεκτημένα των υπαξιωματικών

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι σε αντίθεση με τους απόστρατους του Στρατού Ξηράς, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της στο σχέδιο Στεφανή για Σώμα Υπαξιωματικών, το οποίο το θεωρεί και είναι η  υποβάθμιση των υπαξιωματικών.

Δείτε την ανακοίνωση:

Το ΔΣ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), τιμά και σέβεται τους συναδέλφους που προέρχονται από την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), αναγνωρίζοντας την ισότιμη συνεισφορά τους στους αγώνες της πατρίδας.

Με αφορμή το γεγονός ότι ζητήθηκαν απόψεις από τα Γενικά Επιτελεία (Γ.Ε) των Κλάδων, σχετικά με την δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών, η Ένωση δηλώνει κατ’ αρχήν την αντίθεση της σε αυτό!

Υπογραμμίζει τη θέση της υπέρ της κινητικότητας μεταξύ των στελεχών, ανεξάρτητα της προέλευσης τους.

Οι θέσεις αυτές, εκφράσθηκαν στη χθεσινή (25/9/19) συνάντηση του ΔΣ/ΕΑΑΣ με τον ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

Με ευχαρίστηση διαπιστώσαμε ότι και οι δικές του απόψεις ταυτίζονται περίπου, με τις θέσεις της Ένωσης.

Ασφαλώς υπάρχει ανάγκη αναμόρφωσης του συστήματος στελέχωσης και εξέλιξης των ε.ε συναδέλφων και μάλιστα με αναβάθμιση των προερχόμενων από ΣΜΥ και των αντίστοιχων Σχολών των άλλων Κλάδων.

Για τους συναδέλφους των κατηγοριών αυτών ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά να αναπτύξει πρωτοβουλίες,

ώστε το πτυχίο της ΣΜΥ και των αντίστοιχων Σχολών των άλλων Κλάδων, να αποτελεί αναγνωρισμένο τίτλο για την υποδοχή των κατόχων τους, σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά προγράμματα.

Στο βαθμό δε, που για λόγους ουσιαστικής ενίσχυσης της Εθνικής Άμυνας απαιτηθεί η ανάγκη περιορισμού και όχι αποκλεισμού της κινητικότητας μεταξύ των στελεχών,

ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι αυτό θα γίνει για το μέλλον με αξιοκρατική ακριβοδικία χωρίς ποτέ να θιγούν κεκτημένα δικαιώματα συναδέλφων.

Σχολιο:Καιρός δεν είναι πια να αλλάξει και ο νόμος που ορίζει το Δ.Σ της ΕΑΑΣ και επιτέλους να ψηφίζονται και όχι να διορίζονται και τα Τ.Σ των Παραρτημάτων της ΕΑΑΣ;

Αποδέιχθηκε ότι το Δ.Σ  της ΕΑΑΣ δεν εκφράζει ούτε εκπροσωπεί  όλους τους Συναδέλφους ,αλλά κάποιους …και κάποια μικρό συμφέροντα !!!

Καιρός είναι πια  να τα αλλάξουμε όλα …Συνάδελφοι !!!


Διάφορα Άρθρα