Απόστρατος Aξιωματικός της Α.Σ ο Χειριστής του μοιραίου Ε/Π! upd

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του ψεκαστικού ελικοπτέρου με τρεις επιβαίνοντες λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στην περιοχή του υδροβιότοπου στο Σχοινιά.

Τα θύματα είναι, ο χειριστής του Ε/Π Απόστρατος Αξιωματικός της Α.Σ Δημήτρης Πρέντζας και ο Χριστόφορος Αλέξανδρος Βουλγαρέλης, φύλακας που εργαζόταν στο κωπηλατήριο της περιοχής του Σχοινιά.

Ο τρίτος επιβάτης βρίσκεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του.

O χειριστής του μοιραίου ελικοπτέρου ήταν Απόστρατος της  Αεροπορίας  Στρατού με δική του εταιρεία με ελικόπτερα, η οποία έχει έδρα στον Πειραιά.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της εταιρείας παρέχονται υπηρεσίες ενοικίασης, ναύλωσης αεροσκαφών, αεροψεκασμοί, συντήρηση ελικοπτέρων και μυοκτονίες.

«Είμαστε σοκαρισμένοι, δεν μπορούμε να πιστέψουμε τι έχει συμβεί. Είναι πάρα πολύ δύσκολες αυτές οι ώρες. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει καλά καλά τι έχει συμβεί…ανέφεραν άνθρωποι που τον γνώριζαν.

Ήταν έμπειρος πιλότος, χρόνια σε αυτή την δουλειά. Ήταν πιλότος ΑποστρατοςΑξιωαμτικος  της Αεροπορίας Στρατού !

Όλοι μιλούν για ένα έμπειρο πιλότο που λάτρευε την δουλειά του και είχε πάθος για αυτήν.IMG_0464

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού S70B, AEGEAN HAWK) και έναν δύτη, μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.