Αποθεώθηκαν οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς στην Αυστραλία …Με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα «ANZAC DAY»

Αποθέωση γνώρισαν σήμερα οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς  που έλαβαν μέρος στην παρέλαση για το ANZAC DAY στο Shrine of Remembrance της Μελβούρνης

Ανάμεσα στο πλήθος ήταν και πολυάριθμοι ομογενείς που ξέσπασαν σε  χειροκροτήματα μόλις εμφανίστηκε το Άγημα της Προεδρικής Φρουράς.

Πολλοί μάλιστα φώναζαν «Ζήτω η Ελλάδα», «Γεια σας λεβέντες» και «Καλώς μας ήρθατε» ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Για όσους έλαβαν μέρος στην σημερινή παρέλαση αλλά και για όσους την παρακολούθησαν ήταν μι συναισθηματικά φορτισμένη εκδήλωση προς τιμήν των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών που έπεσαν πολεμώντας του Οθωμανούς στην Καλλίπολη κατά τη διάρκεια του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Για τους Έλληνες της Μελβούρνης η συναισθηματική φόρτιση ήταν ακόμα πιο έντονη εξαιτίας της παρουσίας  των Ευζώνων από την Προεδρική Φρουρά.

Μια παρουσία που σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά  και από τους Αυστραλούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια την παρέλαση παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες καθώς έχουν αρθεί, πλέον, οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος και Έλληνες της Μελβούρνης, βετεράνοι μέλη του ελληνικού παραρτήματος του RSL.

Πηγή: neoskosmos.com