Αποθρασύνθηκαν και οι Τούρκοι έποικοι στην Νεκρή ζώνη …Εισβολή Τούρκων με Τρακτέρ (video)

Νέα παραβίαση της ουδέτερης ζώνης μπροστά από την κατεχόμενη Αυλώνα σημειώνεται από το πρωί, με Τούρκο γεωργό να καλλιεργεί με τρακτέρ χωράφια Ελληνοκυπρίων.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της Αυλώνας, κύριο Μενέλαο Σάββα, Τούρκοι έποικοι που κατοικούν στην περιοχή παραβιάζουν συνεχώς τα χωράφια που ανήκουν σε Αυλωνίτες εντός της νεκρής ζώνης.
Όπως έγινε πριν κάποιες μέρες με ελαιόδεντρα Ελληνοκυπρίων και παραβίαση από Τούρκους των χωραφιών, έτσι και σήμερα, Τούρκος εισέβαλε στην ουδέτερη ζώνη και σπέρνει τα χωράφια, των οποίων δεν είναι νόμιμος ιδιοκτήτης.

Μιλώντας στο Philenews, o κοινοτάρχης της κατεχόμενης Αυλώνας γνωστοποίησε το γεγονός, σημειώνοντας ότι από τις 8:00 το πρωί ενημέρωσε για την παραβίαση το Υπουργείο Εξωτερικών και τα Ηνωμένα Έθνη. Παρόλες τις συστάσεις, ο Τούρκος γεωργός δεν αποχώρησε από τη ζώνη και σπέρνει χωράφια Αυλωνιτών.

Η αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής είναι εμφανής και μέσα από τα λόγια του κοινοτάρχη, ο οποίος επισημαίνει ότι τα μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης Κύπρου (UNFICYP) προσπαθούν με τα λόγια να απομακρύνουν τον Τούρκο γεωργό, ο οποίος παρανομεί υπό το βλέμμα του κατοχικού στρατού.

Ωστόσο, όπως συνέβη και στην κοντινή Δένεια ή παλιότερα σε άλλα χωριά της δυτικής Λευκωσίας, οι Τούρκοι παραβιάζουν ανενόχλητοι το στάτους κβο της νεκρής ζώνης.


Διάφορα Άρθρα