Αεροαπόβαση στον Αη’ Στράτη με το Γαλλικό Πολεμικό Αμφίβιων επιχειρήσεων FS «Tonnerre»… ΤΑΜΣ (ΑΡΓΩ 2022)

                                                                                                                 
«ΑΡΓΩ 2022» η είναι η Άσκηση οποία πραγματοποιείται  από την ερχόμενη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου  στο Αιγαίο.η οποία περιελάμβανε και  αποβατική ενέργεια στη νήσο Σκύρο με υποστήριξη ιπταμένων μέσων.

Η ΤΑΜΣ  «ΑΡΓΩ 2022» η οποία πραγματοποιείται  από την ερχόμενη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου  στο Αιγαίο. στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, εντός FIR Αθηνών.

Επικεντρώνεται στη διεξαγωγή αμφίβιων επιχειρήσεων και σχεδιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των ΕΔ.

Με ένα από τα σενάρια να προβλέπει αεροκίνητη ενέργεια στον Αη Στράτη με συμμετοχή του συνόλου των δυνάμεων που λαμβάνει μέρος και εκτέλεση από ελικόπτερα και κομάντος.

Από Ελληνικής πλευράς,  θα συμμετέχουν δυνάμεις του Στρατού Ξηράς όπως Ειδικών Επιχειρήσεων, Πεζοναυτών, Τεθωρακισμένων, Πυροβολικού, Αεροπορίας Στρατού, Ναυτικές Μονάδες (Φρεγάτες, Αρματαγωγά, Ελικόπτερα) και ιπτάμενα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Γαλλία συμμετέχει με δυνάμεις Πεζοναυτών, Ελικόπτερα και το Ήδη εν πλω και με προορισμό το Αιγαίο βρίσκεται το πανίσχυρο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων FS «Tonnerre» φορτωμένο με άρματα μάχης, ερπυστριοφόρα, ελικόπτερα ,πεζοναύτες αλλά και ομάδα κομάντος  Ειδικών Επιχειρήσεων

Στο πλαίσιο της άσκησης, εκτελείται συνεκπαίδευση των τμημάτων των συμμετεχουσών χωρών επί ρεαλιστικής βάσης, που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει βολές όπλων ευθυτενούς και καμπύλης τροχιάς, βολές Ελικοπτέρων, άλματα ελευθέρας πτώσης και διαδικασίες αεροπορικής υποστήριξης.

Το τελικό στάδιο της άσκησης «ΑΡΓΩ 2022» θα πραγματοποιηθεί στη Σκύρο με μεγάλη αποβατική ενέργεια Γάλλων και Ελλήνων Πεζοναυτών και  υποστήριξη τόσο από τα πλοία όσο και από αέρος από μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και από επιθετικά ελικόπτερα Apache.