Αρχηγός Αστυνομίας της Κύπρου για βαν: Υπάρχουν εξελίξεις – Σοβαρή υπόθεση

Εξελίξεις υπάρχουν στην πολύκροτη υπόθεση με το κατασκοπευτικό βαν, σύμφωνα με τον Αρχηγό Αστυνομία της Κύπρου, Κύπρο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως γίνονται έρευνες αυτή την ώρα και πως πρόκειται για μία σοβαρή υπόθεση.

Πρόσθεσε τέλος, πως λόγω και της σοβαρότητας της υπόθεσης, δεν έχει κάτι άλλο να δηλώσει και πως πρέπει να αναμένουν όλοι τα αποτελέσματα των ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, σε τοποθέτησή του ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, ανακοίνωσε πως δεν δικαιολογείται επί του παρόντος, δική του παρέμβαση.

 Την ίδια ώρα, η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», επιμένει ότι κατείχε τον εξοπλισμό για σκοπούς επίδειξης σε υποψήφιους πελάτες στο εξωτερικό και όχι για εσωτερική χρήση στην Κύπρο. Ο διευθυντής της εταιρείας Τιλ Ντίλιαν που βρίσκεται στη Γαλλία, αναμένεται στην Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα, οπόταν και θα ξεκαθαρίσουν αρκετά ζητήματα. Μέχρι τότε αναμένεται ότι οι ειδικοί επί δικανικών εξετάσεων θα έχουν εικόνα κατά πόσον υπήρξε παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων στην Κύπρο. Όπως αναφέρθηκε στον «Φ», το εγχείρημα αυτό είναι χρονοβόρο και πολύπλοκο, ωστόσο όταν «ανοιχθεί» το λογισμικό των σέρβερ θα φανεί αν τα μηχανήματα χρησιμοποιήθηκαν εδώ και για ποιο σκοπό.

Πηγή: philenews


Διάφορα Άρθρα