Άρχισαν οι μάχες στα σύνορα της Βενεζουέλας …Ο Στρατός άνοιξε πυρ

 

Οι στρατιώτες της Βενεζουέλας  άνοιξαν πυρ όταν μια ομάδα πολιτών  που λιμοκτονούν προσπάθησε να κρατήσει ανοιχτά τα σύνορα για να  περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια !

Νεκρή έπεσε μια γυναίκα, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στα σύνορα της Βραζιλίας με τη Βενεζουέλα, κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με τις αστυνομικές δυνάμεις, όταν ομάδα πολιτών προσπάθησε να αντιταχθεί στο κλείσιμο των συνόρων, ενόψει της ανθρωπιστικής βοήθειας που στέλνουν  αύριο οι ΗΠΑ και άλλες χώρες που έχουν αντιταχθεί στο καθεστώς Μαδούρο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Washington Post, το αιματηρό περιστατικό έγινε στις 6.40 πμ της Παρασκευής, όταν ομάδα στρατιωτών πλησίασε ένα σημείο ελέγχου που δημιουργήθηκε στο χωριό Kumarakapai, στο οποίο βρίσκεται η κύρια αρτηρία που συνδέει τη Βενεζουέλα με τη Βραζιλία.

Οι πολίτες προσπάθησαν να μπλοκάρουν τα στρατιωτικά οχήματα στεκόμενοι μπροστά τους, με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να ανοίξουν πυρ, τραυματίζοντας τουλάχιστον 12 ανθρώπους, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά. Μία γυναίκα, η Ζοραΐντα Ροντρίγκεζ, 42 ετών, σκοτώθηκε.

Ο Χόρχε Πέρες, τοπικός σύμβουλος στο Gran Sabana, στην περιοχή που ήταν οι αυτόχθονες, που δήλωσε ότι ήταν παρών στο περιστατικό, κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να απαντήσουν στο ερώτημα εάν είναι συνταγματικό να πυροβολούν εναντίον άοπλων ιθαγενών.

Τουλάχιστον 30 γείτονες βγήκαν στον δρόμο μετά τους πυροβολισμούς και απήγαγαν τρεις στρατιώτες, σύμφωνα με την Κάρμεν Ελένα Σίλβα, 48 ετών και ο Τζεόρτζ Μπέλο, εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας.