Άρχισε η «MAVI VATAN» απέπλευσαν τα Πολεμικά πλοία … (video)

Για τη διεξαγωγή της άσκησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε θάλασσα, αέρα και ξηρά, η Τουρκία έχει δεσμεύσει με ΝΑVTEX περιοχές του νοτιοανατολικού Αιγαίου και την νοτιοανατολική περιοχή της Μεσογείου, περιλαμβάνοντας την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου, καθώς και μέρος της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ στόχος της άσκησης είναι να σταλεί σαφές μήνυμα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, αλλά και σε όποιον «αμφισβητεί τα συμφέροντα της Άγκυρας» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και παράλληλα να στείλει το μήνυμα στο εσωτερικό ότι η Άγκυρα διατηρεί την αποτρεπτική της δύναμη.

Η άσκηση αποτελεί «πρόβα πολέμου» του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, αλλά και τη μεγαλύτερη ναυτική άσκηση στην ιστορία της Τουρκίας, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ship of the Turkish navy (TCG) GELIBOLU

Στη δεκαήμερη άσκηση, που θα γίνει με πραγματικά πυρά, θα συμμετέχουν πολεμικά πλοία κάθε λογής, που θα αποπλεύσουν από τις βάσεις του Γκιόλτζουκ στη θάλασσα του Μαρμαρά και του Άκσαζ, απέναντι από τη Ρόδο.

Συγκεκριμένα στην άσκηση θα συμμετάσχουν συνολικά 103 πλοία, εκ των οποίων 13 φρεγάτες, 9 κορβέτες, 16 καταδρομικά, 7 υποβρύχια, 7 ναρκαλιευτές, 17 πλοία υποστήριξης, 14 σκάφη της ακτοφυλακής, 22 πλοία εξόδου και ένα πλοίο εκπαίδευσης.

Θα λάβουν μέρος, επίσης, μαχητικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ελικόπτερα, δυνάμεις πεζοναυτών και βατραχανθρώπων, καθώς και τμήμα της ακτοφυλακής.

Επίλεκτες Ειδικές δυνάμεις μαζί με πεζοναύτες θα πραγματοποιήσουν απόβαση με τοσενάριο να αιχμαλωτίσουν  φρουρά φυλακίου  …

Κατά τη διάρκεια της άσκησης η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει νέα συστήματα και όπλα, όπως δήλωσε ο Αντιναύαρχος, Γιανκί Μπαγτζίογλου, επικεφαλής επιχειρήσεων, ενημερώνοντας τους Διοικητές των μονάδων, που θα λάβουν μέρος.

Την άσκηση θα παρακολουθήσει ο Τούρκος ΥΠΑΜ, Χουλουσί Ακάρ, από την Ναυαρχίδα του Τουρκικού Στόλου …H άσκηση των Τούρκων που κατά κύριο λόγο θα παίξει ως ένα τηλεοπτικό σόου

 • οὐρανοδρόμος

  σέ πόλεμο ἡ ἑθνοφυλακή πρέπει νά προστατέψη τούς Ἑλληνες:
  1. ἀπό πιθανή ἔνοπλη ἐξέγερση λάθρο, τό φαϊ καί ἄλλα
  2. ἀπό πιθανές πυρκαϊές στά δάση καί πόλεις
  3. ἀπο συνέπειες βομβαρδισμῶν

  ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΒΡΗΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!