Αρον-Άρον επεστράφησαν πίσω οι δύο Τούρκοι Στρατιωτικοί…Τι αναφέρει η Ανακοίνωση του ΓΕΣ

Συγκεκριμένα στις 18.30′, οι ελληνικές αρχές παρέδωσαν πίσω στους Τούρκους τους δυο στρατιωτικούς που συνελήφθησαν λίγο πριν το μεσημέρι στην περιοχή των Φερών !

 Ενεργοποιήθηκε η ελληνοτουρκική επιτροπή διαχείρισης κρίσεων σε τοπικό επίπεδο, η οποία χρόνια τώρα επιλύει με αμοιβαίες εξηγήσεις παρόμοια θέματα.

Έτσι συμφωνήθηκε να επιστρέψουν οι δυο συλληφθέντες στρατιωτικοί στην Τουρκία και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με στρατιωτικό τζιπ έφτασαν στην γέφυρα των Κήπων, όπου και παρέδωσαν σε τουρκική αντιπροσωπεία τον έφεδρο δόκιμο ανθυπολοχαγό και τον λοχία.

Ενώ στην Αρχή Κρατούνταν  σε Φυλάκιο ,μεταφέρθηκαν στο Στρατόπεδο Βογιατζή στην Καβησό Φερών..σύμφωνα με το evros-news.gr

Οι δυο στρατιωτικοί κρατούνταν στο Στρατόπεδο Βογιατζή στην Καβησό Φερών, ενώ γινόταν οι συζητήσεις μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αρχών.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν συνολικά 5 οι Τούρκοι που μπήκαν στο ελληνικό έδαφος, στο Δέλτα του Έβρου και στην περιοχή με τις καλύβες.!!

Στην αρχή μπήκαν μέσα και οι 5, αλλά μόλις έγιναν αντιληπτοί από την Ελληνική στρατιωτική περίπολο, οι 4 έτρεξαν και μπήκαν στο τουρκικό έδαφος.

Μόνο ο ένας λοχίας δεν πρόλαβε και συνελήφθη. Τότε ξαναμπήκε ο δόκιμος Τούρκος ανθυπολοχαγός να τον αναζητήσει και οι Έλληνες στρατιώτες τον συνέλαβαν αυτόν.

Μάλιστα υπήρξαν και πυροβολισμοί, αν και από το ΓΕΣ διαψεύδεται το γεγονός , στην προσπάθεια που έγινε από την πρώτη στιγμή να υποβαθμιστεί το θέμα.

Τι Αναφέρει το ΓΕΣ μετά από μεγάλη Καθυστέρηση …Την ώρα μάλιστα που ο Α/ΓΕΣ παρίστατο  στην Ομιλία του Πρωθυπουργού  στη ΔΕΘ Τσίπρα

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου 2018 και περί ώρα 11:00, στην Περιοχή Ευθύνης της 12 Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ), πλησίον του χωρίου Φέρες, 150 μέτρα περίπου από την οριογραμμή, εντός του ελληνικού εδάφους, εντοπίστηκε από ελληνική περίπολο, Τούρκος έφεδρος υπαξιωματικός, φέροντας τον ατομικό οπλισμό του άνευ πυρομαχικών.

Περί τις 14:00, εντοπίστηκε στην ίδια περίπου περιοχή και δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός), ο οποίος δεν έφερε οπλισμό, ούτε πυρομαχικά.

Σε έγγραφη κατάθεσή τους προς τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, ο μεν πρώτος, παραδέχθηκε ότι χάθηκε εντός του ελληνικού εδάφους ο δε δεύτερος, ότι βρισκόταν σε αναζήτηση του πρώτου, εντός του ελληνικού εδάφους.

Στους 2 Τούρκους στρατιωτικούς, έγιναν ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Διαπιστώθηκε η υψηλή ετοιμότητα, η άμεση αντίδραση των ελληνικών τμημάτων προκάλυψης, καθώς και η σωστή λειτουργία του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου.

Κατόπιν επαφής των Διοικητών Ταγμάτων Προκάλυψης, ολοκληρώθηκε η παράδοση των 2 στρατιωτικών στην Τουρκία στις 18:30.

Για το θέμα επικοινώνησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος και της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Συνταγματάρχης (ΤΘ) Μιχαήλ Ψαρομιχαλάκης

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ»