Αύριο το πρωί φτάνει στο λιμάνι Λεμεσού το Ocean Investigator

Πλώρη για το λιμάνι Λεμεσού έβαλε το ερευνητικό σκάφος του αμερικανικού ενεργειακού κολοσσού ExxonMobil «Ocean Investicator», το οποίο θα διενεργήσει σε συνεργασία με δεύτερο πλοίο γεωλογικές και επιστημονικές εξετάσεις στο Τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρατήρησης της ναυσιπλοίας Marine Traffic το πλοίο, με σημαία Παναμά, βρίσκεται δυτικά της Κύπρου καθώς απέπλευσε απο το λιμάνι του Λαυρίου και κατευθύνεται προς κυπριακά νερά.

O λιμενάρχης Παναγιώτης Αγαθοκλέους ανέφερε στο ΚΥΠΕ οτι το σκάφος έχει δηλωθεί πως θα φτάσει στο τερματικό του διαχειριστή, DP World Limassol, στις 8 το πρωί. Κατά την παραμονή του το σκάφος θα εφοδιαστεί και θα παραλάβει αναγκαίο εξοπλισμό, συμπλήρωσε.

Το δεύτερο ερευνητικό σκάφος με την επωνυμία Med Surveyor και υπο σημαία των νήσων Κούκ, εξακολουθεί να βρίσκεται αγκυροβολημένο στ’ ανοιχτά του λιμανιού της Χάιφα, αναμένοντας σχετικές οδηγίες για τον απόπλου και το ταξίδι μέχρι τους στόχους «Δελφίνος», «Ανθείας» και «Γλαύκος», όπου είναι προγραμματισμένες οι ερευνητικές δραστηριότητες της αμερικανικής εταιρείας. 

 

ΠΗΓΗ alphanews