Μπαράζ νέων απειλών του Ακάρ από την «TCG Gemlik F492″…Μούγκα σε Ελλάδα & Κύπρο

Με  νέο μπαράζ προκλήσεων υπουργοί καθώς καθώς και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης συνεχίζουν να προκαλούν την Ελλάδα και την Κύπρο σε μία ακόμη προσπάθεια να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η τελευταία προκλητική δήλωση, έρχεται από τον υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος επισκέφθηκε την φρεγάτα Gemlikη οποία συνοδεύει το γεωτρύπανο Yavuz που βρίσκεται ανοιχτά της Καρπασίας.

«Μην περιμένει κανείς πως η Τουρκία των 82 εκατομμυρίων και η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» δεν θα κάνουν κάτι όταν εκείνοι θα κάνουν γεωτρήσεις αερίου πετρελαίου.

Αυτό είναι αστείο δεν μπορεί να συμβεί. Θα υπερασπιστούμε το δίκαιο μας και το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων.

Μην δοκιμάσει κανένας τη δύναμη μας», δήλωσε ο Ακάρ απο τον θάλαμο των Επιχειρήσεων της φρεγάτας ,προκαλώντας για μία ακόμη φορά την Κυπριακή Δημοκρατία και αψηφώντας όλες τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας.

Επανέλαβε, πως «δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Δεν θα επιτρέψουμε τη λήψη αποφάσεων εναντίον των δικαιωμάτων μας».