Μπαράζ Παραβιάσεων & Εμπλοκών στο Αιγαίο ..Στο αέρα η ετοιμότητα της ΠΑ από 4 Πτέρυγες Μάχης

Μπαράζ Παραβιάσεων και εμπλοκών είχαμε για μια ακόμη ημέρα στο Αιγαίο με το ΑΤΑ να τελεί σε Γενικό Συναγερμό και στην μέγιστη δυνατή ετοιμότητα !

Δυο CN-235 Ηλεκτρονικού Πολέμου πέταξαν απο Δαρδανέλια  μέχρι το τη Βάση του  Dalaman και αντίστροφα   προβαίνοντας σε 30 Παραβιάσεις απο τις 50 συνολικά που σημειώθηκαν μόνο σήμερα

10 Τούρκικα Μαχητικά  τύπου F-16 εκ των οποίων μισή Ντουζίνα απο αυτά ήταν Οπλισμένα εισέβαλαν στο FIR   ,επίσης και εισήλθε και ένα ζεύγος από F-4 στο FIR Αθηνών !

Το ΑΤΑ που είναι σε 24ώρη ετοιμότητα απογείωσε Οχτώ Μαχητικά απο 4 Πτέρυγες Μάχης όλα Οπλισμένα τα οποία αναχαίτισαν τα Τούρκικα που προέβησαν σε 20 Παραβιάσεις

Σε τρεις περιπτώσεις οι Αναχαιτίσεις εξελίχθηκαν σε Εμπλοκές με τα Ελληνικά Μαχητικά να ρίχνουν το ξύλο της Αρκούδας στα Τούρκικα, που επιχειρούν όμως με πλεονέκτημα ,αφού γνωρίζουν οτι τα Ελληνικά δεν έχουν την άδεια της Κατάρριψης !

Οι Εμπλοκές εξελίχθηκαν την 12:00 Νότια της νήσου Σάμου και οι άλλε ς δύο Νότια και Βορειοδυτικά της νήσου Λέσβου  την 14:00 & 14:15  σε μεγάλο ύψος

Τα μαχητικά μας απογειώθηκαν απο την τα τέσσερα Πολεμικά Αεροδρόμια της Χώρας …Ενώ υπήρχε σε ετοιμότητα και δεύτερο κύμα Μαχητικών έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα!

Ακόμη και ένας δικό μας Ιπτάμενος  της  φάρας της ενημέρωσης ,πέταξε σήμερα και αναχαίτισε τα Τούρκικα με άγριες διαθέσεις!!!

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 10η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : 6 (5x2F16 και 1x2F4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : 2 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         : 14

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          : 6

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         : 7

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 50 (30 από τα CN-235 και 20 από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : 3

ΠΕΡΙΟΧΗ               :  Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

 

 Περισσότερα Άρθρα