Χτυπήθηκε και 3η Ρωσική Αεροπορική Βάση σε βάθος 100χλμ απο τα Σύνορα!

Και τρίτο ρωσικό αεροδρόμιο δέχθηκε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) την Τρίτη, αφότου η Μόσχα κατηγόρησε την Ουκρανία  για χτυπήματα σε δύο βάσεις όπου εδρεύουν στρατηγικά βομβαρδιστικά της Ρωσίας, τα οποία χρησιμοποιούνται για επιθέσεις κατά του ουκρανικού εδάφους, στα πιο εντυπωσιακά ουκρανικά αντίποινα από τότε που ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν διέταξε την εισβολή τον Φεβρουάριο.

Δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου τυλίχθηκε στις φλόγες σε αεροπορική βάση στην επαρχία Κουρσκ, ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο Tass την Τρίτη, επικαλούμενο ανάρτηση στο Telegram του τοπικού κυβερνήση Ρομάν Σταροβιότ.

Το περιστατικό ακολουθεί χτυπήματα τη Δευτέρα σε στρατιωτικές βάσεις στις επαρχίες Σαράτοφ και Ριαζάν, στις οποίες υπέστησαν ζημιές δύο αεροσκάφη και σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, όταν drones συνετρίβησαν εκεί αφού επλήγησαν από την ρωσική αεράμυνα, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Στις συγκεκριμένες αεροπορικές βάσεις εδρεύουν στρατηγικά βομβαρδιστικά, που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν πυρηνικά όπλα.

Η Ουκρανία δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως τη διεξαγωγή των συγκεκριμένων επιθέσεων. Οι επαρχίες Σαράτοφ και Ριαζάν, νοτιοανατολικά της Μόσχας, απέχουν άνω των 500 χιλιομέτρων από τα ρωσοουκρανικά σύνορα, ενώ η επαρχία Κουρσκ απέχει περί τα 100 χιλιόμετρα από το ουκρανικό έδαφος.

Η Ρωσία εξαπέλυσε από αέριος και θαλάσσης νέα πυραυλικά πλήγματα κατά υποδομών ενέργειας και επικοινωνίας στην Ουκρανία μετά τις επιθέσεις της Δευτέρας.Περισσότερα Άρθρα