Δε δέχεται η Τουρκία επιστροφή «Λάθρο» από την Ελλάδα

Η Ελλάδα ανακοίνωσε πως η Τουρκία λόγω του νέου ιου δεν εφαρμόζει την συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ και δεν δέχεται μετανάστες από την Ελλάδα.
Η Ελλάδα ανακοίνωσε πως από τις αρχές Μαρτίου δεν εφαρμόζεται η συμφωνία για τους πρόσφυγες μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ. Ο Έλληνας υπουργός Νότης Μηταράκης-αρμόδιος για τη μετανάστευση σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Έθνος, είπε πως η Τουρκία λόγω της επιδημίας του νέου ιου δεν αποδέχεται λαθρομετανάστες από την Ελλάδα.

Ο Μηταράκης είπε πως στους δύο πρώτους μήνες του έτους αυξήθηκε ο αριθμός των προσφύγων που στα πλαίσια της συμφωνίας στάλθηκαν από την Ελλάδα στην Τουρκία και ότι η Τουρκία με πρόφαση το νέο ιο απορρίπτει την επανεισδοχή μεταναστών”.

Η Τουρκία στα τέλη του Φεβρουαρίου είχε ανακοινώσει πως δεν θα εμποδίζει τα περάσματα των μεταναστών από τα σύνορα της. Μετά από αυτό χιλιάδες άτομα μετέβησαν στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας.

Ένα τμήμα εξ αυτών προσπάθησαν να περάσουμε στα ελληνικά νησιά μέσω της θάλασσας του Αιγαίου. οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας δεν επέτρεψαν τα περάσματα.

Η επέμβαση των ελληνικών Δυνάμεων ασφαλείας στα σύνορα κατά των μεταναστών προκάλεσε σκληρή αντίδραση από τον ΟΗΕ και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων….λένε οι Τούρκοι

Μετάφραση απο τα tourkikanea.gr

Yunanistan Türkiye’nin koronavirüs nedeniyle AB ile imzaladığı mutabakata uymadığını, Yunanistan’dan göçmen kabul etmediğini açıkladı.

DW, dpa / HT,EC

© Deutsche Welle Türkçe

 • Πέτρος Μ.

  Να πείτε στον Μηταράκη να μην αναφέρεται σε …πρόσφυγες. Και αυτό επειδή πρόσφυγας θεωρείται κάποιος μόνο σε γειτονική ασφαλή του χώρα, επειδή μετά τη λήξη της αιτίας που τον ανάγκασε να είναι πρόσφυγας πρέπει να επιστρέψει στη χώρα του.
  Σύμφωνα με τον ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο.
  Ακόμα και αν αυτός από εκεί που ήρθε θεωρείται λοιπόν πρόσφυγας, στην Ελλάδα δεν είναι.
  Μάλιστα πραγματικοί πρόσφυγες στην Τουρκία, δηλαδή Σύριοι, είναι πλέον μόνο το 5% όσων εισέρχονται στην Ελλάδα.
  Και θεωρούνται και στην Ελλάδα λαθραία εισερχόμενοι μετανάστες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
  Λαθραία εισερχόμενοι μετανάστες, αφού εισέρχονται χωρίς τα έγγραφά τους (μόνο με το κινητό τους τηλέφωνο) και μιας και είναι λαθρομετανάστες δεν πρέπει να παραμένουν στην Ελλάδα.
  Λαθρομετανάστες, λαθραίοι μετανάστες, το πρώτο συνθετικό μιας σύνθετης λέξης δίνει την ιδιότητα στην δεύτερη λέξη και όχι …σε μια άλλη λέξη (όπως …άνθρωποι). Έτσι ακριβώς και στα ΜΜΜ, όταν λέμε λαθρεπιβάτες εννοούμε τους επιβάτες που λαθραία εισήλθαν.

  Θα συνεχίσω λέγοντας ότι η ελληνική νομοθεσία ορίζει πως όποιος εισβάλει παράνομα στη χώρα μας, πρέπει να συλλαμβάνεται και να απελαύνεται.
  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αυτό μάλιστα προσφάτως το επέτρεψε …ομαδικώς.
  Εμείς έχουμε τη Μακρόνησο, όπου υπάρχουν έτοιμες εγκαταστάσεις για δεκάδες χιλιάδες. Γιατί δεν τους συγκεντρώνουμε εκεί για ταυτοποίηση μέχρι την ενδεχόμενη απέλαση;
  Θα μας χαρακτηρίσουν ως …φασίστες;
  Γιατί δεν τους πηγαίνουμε στη Μακρόνησο ή και στη Γυάρο, αντί για τα δεκάδες Hot Spots που φτιάχνουμε διάσπαρτα σε ολόκληρη τη χώρα;
  Αφού δεν έχουν έγγραφα ταυτοποίησης μαζί τους παρά μόνο τα κινητά τους τηλέφωνα, κανένας δεν καταλαβαίνει ότι είναι παράνομοι;
  Ότι είναι …λαθραία εισερχόμενοι μετανάστες (λαθρομετανάστες);

  Αν τους συγκεντρώναμε σε ακατοίκητα νησιά, πόσοι θα μας έρχονται μετά;
  Πόσοι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες θα …επέλεγαν την Ελλάδα, για να τους ευχαριστεί ο Πάκη;
  Αφού, εντελώς τυχαία, όλοι τους μουσουλμάνοι είναι.

  Κανένας.
  Και αυτή είναι η λύση.
  Όλοι τους θα έψαχναν άλλους τρόπους διαφυγής από την Τουρκία, που τώρα βρίσκονται.
  Και αυτοί που ήδη βρίσκονται εδώ, θα έψαχναν τρόπους να φύγουν άμεσα.

  Τέλος, δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι δέχεται ή δεν δέχεται η Τουρκία. Όταν εφαρμόσουμε την ελληνική νομοθεσία, αυτά που γράφω και αναλύω παραπάνω, θα λυθεί το πρόβλημα.

  Μόνο που, αφού οι νυν κυβερνώντες μας δεν μπορούν να σκεφτούν τα αυτονόητα αλλά και δεν τα εφαρμόζουν όταν τους τα λένε, θα πρέπει να μας κυβερνήσουν άλλοι.-