Η «Defender Europe 2021» στη περιοχή της Θράκης …Τρόμαξε τους Τούρκους

Με πρωτοσέλιδο της  η Yeni Safak επισημαίνει οτι  ότι η κοινή άσκηση των αμερικανικών και  του ελληνικού στρατού στην Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη συνέπεσε με την 200ή επέτειο των ελληνικών εξεγέρσεων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Το σχέδιο των ΗΠΑ να μετατρέψει την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου συνεχίζεται αμετάβλητα.

Η αμερικανική διοίκηση στη χώρα τους τελευταίους μήνες αποφάσισε να επεκτείνει περαιτέρω 4 στρατιωτική βάση 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία που είχαν διατεθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας έκκλησης στην Αλεξανδρούπολη εξουσία της αμερικανικής ναυτικής βάσης στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο αμερικανικός στρατός ετοιμάζεται να συσσωρεύσει εκατοντάδες στρατιωτικά ελικόπτερα και 1800 στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης υπό την κάλυψη της άσκησης.

Αναφέρθηκε ότι 145 ελικόπτερα και εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των Apaches του αμερικανικού στρατού, θα χρησιμοποιηθούν στην άσκηση που ονομάζεται «Defender Europe 2021» για την κοινή άσκηση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στη Δυτική Θράκη.