Δεκάδες μαχητικά στον αέρα …Παραβίαση και εμπλοκή τους πήγαιναν τα Γεράκια

Ανάσα δεν πήραν σήμερα  τα Τούρκικα μαχητικά :Μετά την αναχαίτιση  των  παραβιάσεων και των υπερπτήσεων των προηγούμενων ημερών των Τούρκικων F-16 …. Σήμερα οι Χειριστές μας προχώρησαν ένα ακόμη βήμα παραπέρα !

Σήμερα είχαμε την εισβολή 7 Τούρκικων σχηματισμών  με συνολικά 14 Μαχητικά που πέταγαν  εντός των FIR των Αθηνών  , από αυτά  τα 8 ήταν Οπλισμένα  και ευνοείται χωρίς να υποβάλλουν σχέδιο πτήσεως !

Στο λεπτό όμως βρέθηκαν δίπλα τους τουλάχιστον  10  Ελληνικά F-16  Μεταξύ Λήμνου-Λέσβου-Χίου από τις  τρεις Πτέρυγες Μάχης και αφού τα αναχαίτισαν,  τους  ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση των Τούρκικων Μαχητικών

Οι Τούρκοι Χειριστές αρνήθηκαν και επακολούθησε σε κάθε παραβίαση & εμπλοκή 8 συνολικά  με τα Ελληνικά Μαχητικά  ,που έληξε με την απομάκρυνση των Τούρκικων Μαχητικών!

Όμως ξανά είχαμε την πτήση ενός τουρκικού UAV που προέβη σε 45 Παραβιάσεις και μια Υπέπτηση χωρίς στην ουσία να υπάρχει καμιά αντίδραση  που σύμφωνα με την εκτίμησή μας πρέπει επιτέλους ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ  & ΓΕΑ να αντιδράσουν δυναμικά

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 06η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : 7 (7×2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : 4 (2 UAV, 1 ATR-72, 1 CN-235)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         : 18

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          : 8

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         : 13

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 50 (43 από τα UAV και 7 από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : 8

ΠΕΡΙΟΧΗ               : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

  1. Μία εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν η υπέρπτηση.
  2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.