Δεκατρείς «Φονιάδες του Βυθού» ρίχνει το ΓΕΕΘΑ στο Αιγαίο !

 Δεκατρείς «Φονιάδες του Βυθού » ρίχνει το ΓΕΕΘΑ στο Αιγαίο !pa3OV

 Αλλαγή σχεδίων έφερε η μη απόκτηση από ότι όλα δείχνουν των Φρεγατών ανοιχτής θάλασσας έστω και με την ενοικίαση από το Γαλλικό Ναυτικό που είχε πέσει στο τραπέζι κατά την επίσκεψη του Ολάντ στην Ελλάδα.

 Αρκετοί Έλληνες πολιτικοί τότε είχαν πανηγυρίσει με την εκλογή Ολάντ ,αλλά αποδείχθηκε τόσο λίγος και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Σαρκοζί .

Ας όψεται όμως στην Ελλάδα που κάποιοι φρόντισαν να “κανιβαλίσουν “ την Φρεγάτα Μπουμπουλίνα και να την αποσύρουν πρόωρα στερώντας την από το Ναυτικό μας (οι ευθύνες είναι και στους ίδιους) από την Αντιαεροπορική Άμυνα του Αιγαίου σε πλοία επιφανείας !

Αν αναλογιστούμε ότι και κάποιοι άλλοι φρόντισαν να κατεβάσουν εντελώς πρόωρα και χωρίς κανένα σχεδιασμό τα Αεροπλάνα Ναυτικής Συνεργασίας ,σε έναν τομέα που η Ελλάδα ήταν πρωταγωνιστής στη συλλογή πληροφοριών του ΝΑΤΟ , αφήνοντας την Τουρκία να αλώσει το Αιγαίο με τα” CN-235” ου πρόσφατα αναβαθμίστηκαν .

 Με την παραλαβή δε του πρώτου αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AEW&C) της εταιρείας Boeing. η Τουρκία κυριαρχεί στο Αιγαίο από πλευράς πληροφοριών !

 Στα πλοία επιφανείας είχαμε την ανακοίνωση του Τούρκικου Ναυτικού για την ναυπήγηση του μίνι Αεροπλανοφόρου (Ελικοπτεροφόρου στην ουσία ) Αφού με ανακοίνωση του Προέδρου της κατασκευάστριας Ισπανικής εταιρίας δεν κατασκευάζεται καταπέλτης απογείωσης μαχητικών !

Τα Υποβρύχια της Ελλάδος ήταν η έσχατη λύση για την άμεση αντιμετώπιση των Τουρκικών Ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο και η εισήγηση των Επιτελείων πέρασε στον ΥΕΘΑ Αβραμόπουλο που τράβηξε τον” Άσσο” κερδίζοντας την παρτίδα !

 Δεν πέρασε ευτυχώς η πρόταση κάποιων να αποσύρουν για κάθε καινούργιο Υποβρύχιο και ένα παλαιό ,την στιγμή που με ελάχιστα χρήματα και με την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε μπορούμε και να τα συντηρήσουμε και δεν ήταν τυχαία από ότι φάνηκε η παραγγελία των μπαταριών των Υ/Β πριν από λίγους μήνες !gia0104

 Στο παιχνίδι της Κυριαρχίας της “Λίμνης του Αιγαίου ” μπαίνει δυνατά το Ναυτικό μας με τον Αρχηγό Στόλου να σχεδιάζει πλέον διακλαδικές ασκήσεις εντός του έτους !

Τι σημαίνει όμως η Ελλάδα να έχει “13 φονιάδες του Βυθού” απλωμένους και κρυμμένους στα νερά του Αιγαίου !

Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες μάχης που αυτήν τη στιγμή χρονικά τουλάχιστον δεν θέλουμε να το κάνουμε ,αλλά θα επανέλθουμε όμως λίαν συντόμως …Αλλά θα επισημάνουμε κάποια βασικότατα πράγματα για τη μάχη του βυθού που θα κρίνει τη μάχη του Αιγαίου ,θυμίζοντας οτι τα Υποβρύχια τύπου 214 μπορούν να παραμείνουν στα νερά του Αιγαίου πάνω από πενήντα ημέρες χωρίς ανεφοδιασμό !

Έχοντας στα χέρια του το ΓΕΕΘΑ πέντε από καλύτερες Μονάδες Υποβρυχίων του Κόσμου σε Συμβατικό επίπεδο μπορεί να αποκλείσει τα Στενά κλείνοντας τα πολεμικά της Μαύρης Θάλασσας (που στην κρίση των Ιμίων κατέβηκαν την νύχτα και πήραν διάταξη Μάχης ),αφήνοντας το πεδίο δράσης των πλοίων επιφανείας του Ελληνικού Στόλου να τσακίσει τον Τούρκικο που θα είναι ήδη στο Αιγαίο !sss

Μπορεί να κλείσει άμεσα και χωρίς καμιά πιθανότητα προσβολής το “λιμάνι της Μυρσίνας” απο τα (Τουρκικά πολεμικά ) να θυμίσουμε ότι από εδώ απέπλευσαν τα Τουρκικά αποβατικά για την απόβαση στη Κύπρο όταν μικρόψυχοι πολιτικοί και ανίκανοι Στρατιωτικοί δεν άφησαν τα υποβρύχια μας να πολεμήσουν και να στείλουν αδιάβαστους τους Τούρκους τον Ιούλιο του 74 !

 Προχωρώντας στο σχεδιασμό της Άμυνας του Αιγαίου ,αφού οι άλλες Μονάδες των Υποβρυχίων κλείσουν την θάλασσα της Κάρπαθου δεν θα αφήσουμε τον Στόλου της Τουρκίας να πάρει ανάσα !

Στον αέρα η μάχη της Αεροπορικής Υπεροχής είναι δεδομένη με τον Α/ΓΕΑ Τουρνά που είναι πολεμιστής να μπαίνει επικεφαλής και η παρουσία του Βαίτση στο ΑΤΑ με την τεράστια εμπειρία στις αναχαιτίσεις , δεν θα αφήσει να περάσει ι κουνούπι !

Συμπέρασμα :H Ελλάδα με το πολεμικό μας Ναυτικό με 13 Μονάδες Υποβρυχίων στο βυθό του Αιγαίου να παραμονεύουν σαν «θαλάσσιοι φονιάδες» τη λεία τους ,θα προκαλέσουν   τον τρόμο του Τούρκικου Ναυτικού που μόνο στην ανακοίνωση της είδησης της Παραλαβής των Υποβρυχίων ξεκίνησαν αμέσως ασκήσεις των Πολεμικών τους πλοίων που περιλαμβάνουν και βολές με βόμβες βυθού !(φώτο)eXAz0O

 Ακόμη να επισημάνουμε πως επιτέλους όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφώνησαν για την παραλαβή των Υποβρυχίων και ίσως να είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοια και είναι από τα λίγα θετικά που συμβαίνουν τελευταία στην Πατρίδα μας !

Βετεράνος