Δεν κατάφερε το Τουρκικό CN-235 (SN-655) να εντοπίσει το…Ελληνικό Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ (S123) στην Dynamic Manta 20!

Το Τουρκικό αεροσκάφος CN-235 (SN-655) Ναυτικής συνεργασίας  εντάχθηκε  στην Άσκηση Dynamic Manta NATO, παράλληλα με τις δυνάμεις των ΗΠΑ, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Εκτός από του CN-235 (SN-655) η Τουρκία   συμμετείχε   με τη φρεγάτα TCG Salihreis, Το υποβρύχιο  Preveze TCG 18 Mart, τη φρεγάτα TCQ Gaziantep της κατηγορίας Gabya.

H άσκηση  Manta 2020 είναι – μια ετήσια προηγμένη «αντι-επιφανειακή και αντι-υποβρύχια «άσκηση πολέμου – ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου από το νησί της Σικελίας της Ιταλίας και έληξε στις 6 Μαρτίου.

Το  Τουρκικό αεροσκάφος , το οποίο ολοκλήρωσε όλες τις προγραμματισμένες διαδρομές, προβλήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Σε κοινή αποστολή  με το ιταλικό υποβρύχιο ITS Todaro, τη γαλλική φρεγάτα FS Provence και την ισπανική φρεγάτα ESBS Cristobal Colon, το αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας της Τουρκίας παρείχε αεροπορική υποστήριξη για πάνω από τέσσερις ώρες και στη συνέχεια επέστρεψε στην αεροπορική Βάση της Sigonella στη Σικελία της Ιταλίας.

Όμως οι πληροφορίες που μας έρχονται απο την πλευρά των Συμμάχων μας, λένε οτι το Τουρκικό CN-235 όσο και αν προσπάθησε δεν κατάφερε να εντοπίσει το Ελληνικό Υποβρύχιο  ΚΑΤΣΩΝΗΣ (S123) που έπαιρνε μέρος στην  ίδια άσκηση

Οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις έχουν έξι περιπολικά αεροσκάφη ικανά να ανιχνεύουν υποβρύχια κεραία, και να κάνουν ηλεκτρονικό πόλεμο και υποβρύχιο πόλεμο.

Είναι μεταξύ των στρατηγικών στοιχείων των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ιδίως στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο…αλλά ούτε & τα Ρωσικά υποβρύχια καταφέρνουν να εντοπίσουν ,σύμφωνα με την Αποστολή στη Μεσόγειο, που εκτελούν στα πλαίσια το ΝΑΤΟ!Περισσότερα Άρθρα