Δεν παίρνουν απο λόγια οι Τούρκοι…ακόμη να το καταλάβουμε;

Δεν παίρνουν απο λόγια οι Τούρκοι ,ούτε φαίνεται να τους αγγίζουν οι κυρώσεις της Ε.Ε εάν και όποτε εφαρμοστούν …Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο την Ισχύ

Στο μήνυμά του για το Μπαϊράμι των Θυσιών, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι «δεν θα διστάσουμε να κάνουμε χρήση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όπως έγινε στο παράδειγμα του τζαμιού της Αγιά Σοφιάς που άνοιξε ξανά για λατρεία».

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι «είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε σε νίκη τον αγώνα μας από το Ιράκ  και τη Συρία μέχρι τη Λιβύη τόσο για μας όσο και για τους φίλους και αδελφούς μας που βρίσκονται σε αυτές τις χώρες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ ο οποίος διαμήνυσε πως «είναι δικαίωμά μας να κάνουμε έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο στις περιοχές που μας αδειοδότησε η ‘τδβκ’ και στις περιοχές που η Τουρκία έχει θαλάσσια αρμοδιότητα».

Σε δηλώσεις του σε εκδήλωση για τις «ένοπλες δυνάμεις» του ψευδοκράτους ο Τούρκος ΥΠΑΜ είπε ακόμη «κάνουμε εργασίες για να επωφεληθούμε από αυτά. Αυτό το δικαίωμά μας θα το χρησιμοποιήσουμε και το χρησιμοποιούμε. Κανείς να μην αμφιβάλλει γι’ αυτό».

«Είναι αδύνατο να ακούσουμε αυτούς που έρχονται εδώ από χιλιάδες μίλια μακριά και προσπαθούν να θέσουν τους κανόνες τους. Είμαστε εγγυήτρια χώρα, γνωρίζουμε πλήρως τα δικαιώματά μας και τις υποχρεώσεις μας εδώ, κάναμε αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», ανέφερε ο Χουλούσι Ακάρ.

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» εισήλθε από τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή που δέσμευσε με παράνομη Navtex η Τουρκία, εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Σύμφωνα με τη Navtex που εξέδωσε η Τουρκία, η περιοχή αυτή βρίσκεται νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο και περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 2,3 και 13 της κυπριακής ΑΟΖ.


Διάφορα Άρθρα