Δεν τους βγήκε ο Τούρκικος Τσαμπουκάς …»Παραβίαση και Εμπλοκή «τους πήγαιναν τα Γεράκια μας

Δύο Τετράδες  σε σχηματισμούς και συνολικά  Οκτώ Τούρκικα F-16   εκ των οποίων η μια Τετράδα ήταν Οπλισμένη εισέβαλαν στο FIR Αθηνών Μεταξύ Λήμνου -Λέσβου και Χίου -Σάμου,  με σχεδιασμό να προκαλέσουν Τσαμπουκά  στο Αιγαίο …Αλλά για μια ακόμη φορά δεν τους βγήκε !

Μπορεί να το δίδυμο της Πολεμικής Αεροπορίας του Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχου(Ι) Γεώργιο Μπλιούμη και του Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχου  (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά ,  να μην είναι αυτό που λέμε   πρώτη μούρη στα ΜΜΕ  ,αλλά είναι πολύ  χαμηλών τόνων αποδυκνύεται όμως   οτι  είμαστε τυχεροί που αυτό το δίδυμο είναι στην Κορυφή της ΠΑ αυτήν την εποχή και ……Εξηγούμαστε!

O Σχεδιασμός την άμεσης αντίδρασης και των εμπλοκών που έχει υιοθετηθεί απο το ΑΤΑ φαίνεται να αποδίδει και αυτό στέλνει μηνύματα αποτροπής  στην Ηγεσία της Τουρκικής  Στρατιωτικής Ηγεσίας , την ώρα που η Κρίση του Αιγαίου  κορυφώνεται !!

Τα Γεράκια της 111Πτέρυγας Μάχης μαζί με την Ετοιμότητα της νήσου Σκύρος δίδαξαν Τακτική σήμερα, αφού σε κάθε παραβίαση των Τουρκικών Μαχητικών ,ακολουθούσε άμεση εμπλοκή ,ενώ σε δύο περιπτώσεις είχαμε και διπλή αερομαχία που εξελίχθηκε σε σκληρή εμπλοκή !!

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 08η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : 4 (4×2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : 1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         : 9

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          : 4

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         : 8

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 4 (από τα F-16)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : 6

ΠΕΡΙΟΧΗ               : Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική