Δένδιας σε Τούρκο πρέσβη: Πρέπει να υπάρξει αποχή από προκλητικές ενέργειες

Την ανάγκη να υπάρξει αποχή από προκλητικές ενέργειες επεσήμανε στον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι δύο άνδρες νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι οι ανακοινώσεις σχετικά με τα διαμειφθέντα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός εποικοδομητικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις ενόψει και της προοπτικής επίσκεψης του κ. Δένδια στην Τουρκία στις 14 Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Σε χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ), γινόταν για ακόμη μια φορά αναφορά σε «παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων κατά της “τουρκικής μειονότητας”» της Θράκης από πλευράς της Ελλάδας αλλά και «απάνθρωπες πρακτικές σε βάρος των αιτούντων άσυλο.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, η ανακοίνωση ανέφερε:

«Η Ελλάδα η οποία κλιμακώνει την πολιτική της ενάντια στην Τουρκία παρά τις εκκλήσεις μας για διάλογο έχει κληθεί να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να συμπεριφέρεται με βάση τους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις καλής γειτονίας».