Δένδιας:Δεν ήταν προδοτική η συμφωνία των Πρεσπών»…Κάτι άλλο;

Δεν ήταν προδοτική η συμφωνία των Πρεσπών» και «δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο Ερντογάν με τον χάρτη» είπε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη που έδωσε πριν λίγο για τα εθνικά μας θέματα.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε για την «Συμφωνία των Πρεσπών»: «Υπάρχει συνέχεια στο κράτος. (Δεν τα έλεγε αυτά όμως προεκλογικά)

Ο αναθεωρητισμός των συνθηκών είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα. Επιζήμια ναι, προδοτική όχι. Δεν πρόκειται να αποδώσω τον τίτλο του προδότη σε κανέναν.

Δεν είναι σωστό να μιλάμε για προδοσία. Οφείλει η Ελλάδα να τηρήσει απέναντι στη «Β. Μακεδονία» τις συμβατικές της δεσμεύσεις, όμως και το είπα στον Ντιμιτρόφ ξεκάθαρα, πρέπει να τηρήσουν και αυτοί απολύτως, στο γράμμα, στο κόμμα, στην τελεία τις δικές τους δεσμεύσεις» .

Ερωτηθείς αν έχει κλειστεί συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ερντογάν απάντησε ότι:

«Oχι που να το γνωρίζω. Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού χθες ήταν πολύ ισορροπημένη, μια τοποθέτηση που θέτει τη συνάντηση με τον Ερντογάν μέσα σε ένα πλαίσιο, λέγοντας ότι η Τουρκία κάνει αυτό, αυτό και αυτό, πάρα ταύτα πρέπει να υπάρχουν οδοί επικοινωνίας.

Δεν μιλάμε για συνάντηση συγχωροχάρτι, ή συνάντηση στην οποία ο Πρωθυπουργός αγνοεί τα όσα απαράδεκτα κάνει η Τουρκία, τόσο στο Αιγαίο όσο και εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η συνάντηση εξ όσων γνωρίζω δεν έχει κλειστεί»

Σχολιο:Να τον χαιρόμαστε τον Έλληνα ΥΠΕΞ και αυτούς που τον τοποθέτησαν