Στο πλαίσιο της στεγαστικής πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση, ανακοινώθηκε στη φετινή ΔΕΘ η παραχώρηση εκτάσεων από τρία στρατόπεδα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με σκοπό την ανέγερση διαμερισμάτων για την κάλυψη αναγκών στρατιωτικών και πολιτών.
Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, που περιλαμβάνει τη δημιουργία εκατοντάδων κατοικιών σε δημόσιες εκτάσεις, ενισχύοντας το στεγαστικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ταυτόχρονα αναβαθμίζοντας ανεκμετάλλευτες περιοχές.
Στην Αττική, επιλέγεται έκταση περίπου 145 στρεμμάτων από το στρατόπεδο «Καραϊσκάκη» στο Χαϊδάρι. Εκεί προγραμματίζεται η κατασκευή 58 συγκροτημάτων, με 12 διαμερίσματα το καθένα, δηλαδή συνολικά 696 κατοικίες.
Στη Θεσσαλονίκη, το στρατόπεδο «Ζιάκα» στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου θα παραχωρήσει έκταση 128 στρεμμάτων, όπου προβλέπεται η ανέγερση 50 συγκροτημάτων, συνολικά 600 διαμερίσματα.
Τέλος, στην Πάτρα, το στρατόπεδο «Μανουσογιαννάκη» θα διαθέσει 150 στρέμματα, με στόχο την ανέγερση 60 συγκροτημάτων, που μεταφράζεται σε 720 κατοικίες.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΥΠΕΘΑ για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στελεχών τους, όπως προβλέπει η «Ατζέντα 2030».














