Διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών…Αλλού για αλλού οι Τούρκοι

Οι ελληνικές αρχές επέδωσαν διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για το χθεσινό περιστατικό στις Οινούσσες.

Διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επέδωσαν οι ελληνικές αρχές, μέσω των διπλωματικών διαύλων, στον απόηχο του περιστατικού παρενόχλησης του ελικοπτέρου του υπουργού Εθνικής Άμυνας από τουρκικά F-16 πάνω από τις Οινούσσες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ζεύγος τουρκικών μαχητικών παρενόχλησε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, στο οποίο επέβαιναν ο κ. Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Κωνσταντίνος Φλώρος.

Τα δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση στα 3.500 πόδια, στις 11.38 το πρωί της Κυριακής, παρενοχλώντας το ελληνικό ελικόπτερο, το οποίο μόλις είχε απογειωθεί από το νησί.

Τι υποστηρίζουν οι Τούρκοι

«Το μαχητικό αεροσκάφος μας διενήργησε αποστολή αναγνώρισης ως μέρος των συνηθισμένων ενεργειών στο Αιγαίο και δεν τίθεται θέμα παρενόχλησης ελικοπτέρου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Η δραματοποίηση πτήσεων ρουτίνας με τρόπο που δημιουργεί ένταση δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας. Αντίθετα, τέτοια ζητήματα πρέπει μπορούν να τεθούν στο πλαίσιο ΜΟΕ που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών»


Διάφορα Άρθρα


  • Andreas

    Αλλου γι αλλου ειμαστε εμεις κι οχι οι Τουρκοι.Αυτοι ξερουν τι κανουν.Εμεις;