Και όμως κάποιος είχε προβλέψει τα γεγονότα σε «Αιγαίο-Κύπρο και Θράκη» … «Ετοιμαστείτε για πόλεμο έλεγε»

«Βόμβες… μεγατόνων» πέταξε σε συνέντευξη του στην «Real News», ο Επίτιμος Αρχηγος ΓΕΣ,  Στρατηγός ε.α  Χρήστος Μανωλάς….Από το 2016!!!

Καλώντας σε εγρήγορση και επαγρύπνηση τον ελληνισμό, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μέσα στα επόμενα χρόνια να χρειαστεί να πολεμήσουμε με την Τουρκία για Αιγαίο  , Κύπρο και την Θράκη.

Συγκεκριμένα, ο επίτιμος  Α/ΓΕΣ που μόνο τυχαίος δεν είναι, διαπιστώνει μια έντονη αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας, προς το παρόν σε επίπεδο φρασεολογίας, καλώντας σε εγρήγορση και επαγρύπνηση προκειμένου να μην απολεσθούν για τον Ελληνισμό Θράκη και Κύπρος, προσθέτοντας ακόμα μια εθνική καταστροφή στην δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα.dsc_1250-1024x681

Παράλληλα, κάνει και μια δυσοίωνη πρόβλεψη, λέγοντας πως μέσα στα επόμενα  χρόνια υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ένοπλης σύγκρουσης με την Τουρκία, με περιστατικά που θα ξεπερνούν κατά πολύ ποσοτικά και ποιοτικά αυτό που αποκαλούμε ως «θερμό επεισόδιο», προκειμένου η Ελλάδα να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα έναντι της τουρκικής επιθετικότητας στον άξονα Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος.

«Πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία Ισραήλ. Για να επιβιώσουμε ως κράτος και έθνος , θα χρειαστεί να πολεμήσουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Στρατηγός  Μανωλάς.

Σύμφωνα με τον τον Επίτιμο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού τα σύννεφα για την Ελλάδα πυκνώνουν στην γειτονιά της, καθώς μια σειρά πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών εξελίξεων έχουν ωθήσει την τουρκική πλευρά να αισθάνεται πιο σίγουρη για τον εαυτό της…

Κάτι το οποίο εκφράζεται έντονα και με την εντεινόμενη προκλητικότητα και από πλευράς Αλβανίας, πιστής συμμάχου του Ερντογάν στα Βαλκάνια και η οποία ενδεχομένως να δράσει εκ Δυσμών ,σε μια περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης, κάτι που θα εμπλέξει σε έτι περαιτέρω άνισο αγώνα τις ελληνικές δυνάμεις, διασπώντας τις σε ακόμα ένα μέτωπο, πέραν του άξονα Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος.

Παράλληλα, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ αναφέρει πως η αύξηση των τουρκικών εξοπλισμών, με ναυπήγηση αεροπλανοφόρου και απόκτηση των πρώτων 5ης γενεάς ημι-stealth μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ, η οικονομική γιγάντωση της Τουρκίας αλλά και η συνεχής ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της, αποτελούν τους κύριους παράγοντες που δίνουν στη γείτονα χώρα αυτοπεποίθηση που ωθεί σε κλιμάκωση της προκλητικότητάς της.parmenionas_teliki_fasi_photos_1

Εξ’ ου και κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια όλο και περισσότερο εντεινόμενη αλλαγή στη συμπεριφορά-φρασεολογία των Τούρκων ηγετών, με δηλώσεις που προϊδεάζουν για προκλήσεις οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε θερμά επεισόδια ή ακόμα και σε στρατιωτική αναμέτρηση.

Ο Στρατηγός Χρήστος Μανωλάς προτείνει ως αντίμετρα αποφυγής του ρίσκου μιας κλιμακούμενης κρίσης από την Τουρκία την ανάπτυξη νοοτροπίας Εθνικής Επιβίωσης, τη σύναψη ισχυρών συμμαχιών αποτροπής με φίλες χώρες, πολιτική και διπλωματική εγρήγορση, αύξηση των εξοπλισμών (όσο το επιτρέπουν τα χειμαζώμενα κρατικά ταμεία) και οικονομικά μέτρα για επάνοδο σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Να σημειώσουμε, ότι ο Χρήστος Μανωλάς  θεωρείται Ηγέτης μεταξύ των Στελεχών του Στρατεύματος , προερχόμενος  εκ των Ειδικών Δυνάμεων, με γνώσεις Στρατηγικής και κοψιά Αξιωματικού του ΝΑΤΟ και Πλούσιο Βιογραφικό !a_ges_manolas

Αντιστράτηγος Χρήστος Ν. Μανωλάς ….Ημερομηνία γέννησης: 19 Φεβρουαρίου 1959 – Αθήνα

Ο Χρήστος Μανωλάς αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1980. Επιλέχθηκε από τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις το 1981 και στη συνέχεια υπηρέτησε ως διοικητής διμοιρίας και διοικητής Λόχου στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών.

Στη συνέχεια διορίστηκε ως εκπαιδευτής στο ILRRPS (κατάρτιση SOF) στην πόλη Weingarten της Γερμανίας. Το 1988 επέστρεψε στην Ελλάδα και τοποθετήθηκε Διοικητής Σχολείων/Εκπαιδευτής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε διοικητής στο ειδικό τμήμα Αλεξιπτωτιστών (1991-1993) και ακολούθως Διοικητής στο 5ο ΕΤΕΘ (1993-1995).

Το 1995 τοποθετήθηκε Υποδιοικητής στο ΚΕΑΠ απ΄όπου το 1996 του ανατέθηκε η διοίκηση της Ελληνικής Δύναμης στην Βοσνία Εργεγοβίνη η οποία και αναπτύχθηκε στην Βοσνία Εργεγοβίνη και αναλαμβάνει τη Διοίκηση του BELUGA γκρουπ στην πόλη του Βίσοκο για 2 1/2 χρόνια στις αποστολές IFOR και την SFOR.

Το 1998 επιστρέφει στην Ελλάδα και αποφοιτεί από τη Σχολή Πολέμου και διοικεί το 1ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών το 1999.

Το χρονικό διάστημα 2000-2003 τοποθετήθηκε στο JCSC στον Τύρναβο Λάρισας, στη θέση του Διευθυντή J3JOPS και στη συνέχεια του Διευθυντή Κλάδου Επιχειρήσεων J3. Εν τω μεταξύ αναλαμβάνει τη διοίκηση του ελληνικού τάγματος στην ISAF για έξι μήνες (Δεκ. 2001-τέλη Μαΐου του 2002).

Κατά την περίοδο 2003-2004 αποφοιτά από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας και τοποθετείται ως Επιτελάρχης της Ταξιαρχίας Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών. Από το 2005-2008 υπηρετεί στο SHAPE ως Δντης 9ου ΕΓ (ACOS J9) και το 2008 προάγεται σε Ταξίαρχο και τοποθετείται στο ΓΕΕΘΑ ως Δντης Δ5 (Εθνικά και Διεθνή Σχέδια).

Το 2009 τοποθετείται διοικητής της 79 ΑΔΤΕ και ακολούθως αναλαμβάνει τη διοίκηση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) κατά την περίοδο 2010-2011.

Το Μάρτιο του 2011 προάγεται σε Υποστράτηγο και αναλαμβάνει τη διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ, στη νήσο Ρόδο. Τον Ιανουάριο του 2012 διορίζεται Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τον Ιούλιο του 2012 προάγεται σε Αντιστράτηγο!p1000981-1024x768 Απόστρατος  πια ο Αρχηγός αλλά πάντα κοντά στο Στράτευμα …Εδώ παρακολουθεί σκεπτικά την ΤΑΜΣ  ΣΑΡΙΣΑ 2016

Τοποθετείται  Στρατάρχης της 1ης  Στρατιάς και εν συνεχεία τοποθετείται Επικεφαλής του  Γενικού Επιτελείου Στρατού…Αποστρατεύθηκε για άγνωστους  ακόμη και σε εμάς λόγους !

«Είναι τέρας μορφώσεως  και μιλά άπταιστα 5 γλώσσες!»

Τα είχε προβλέψει όλα και χτύπησε Καμπάνες εδώ και δύο Χρόνια …Αλλά δεν τον άκουσε κανένας!!!


Διάφορα Άρθρα


 • natassa gourou

  Αν και επίτιμος Α/ΓΕΣ σε ομιλία του ,την 28η στη Βοιωτία ,κρούει τον κώδωνα του κινδύνου , φαίνεται ότι είστε πιο δημοφιλής στα μμε,μιας και κάθε σας δήλωση αναπαράγεται από τους περισσότερους ιστοτοπους .
  άρα να μιλάτε συχνότερα και όχι κάθε έξη η τρεις μήνες , και
  αν ο θεός δεν σας έχει οδηγήσει ακόμα για το τι θα κάνετε , θυμηθείτε .. συν αθηνα και χείρα κινει….περιμένουμε πολύ περισσότερα ειδικά από εσάς.

 • George Karimalis

  Όλα τα δεινά στην σημερινή Ελλάδα οφείλονται στον εθισμό μας στην απάθεια και στην αδράνεια. Θα μπορέσει ο σημερινός νωθρός Έλληνας να υπερβεί την φυσική ροπή του προς την αδράνεια, την ησυχία; Άλλωστε ο Θουκυδίδης το είχε πει αυτό: «Ή ελευθερία ή ησυχία, πρέπει να διαλέξετε. Ή θα είστε ελεύθεροι, ή θα είστε ήσυχοι, και τα δύο μαζί δεν γίνονται» Οι Κούρδοι που τα βάζουν στα ίσια με τους Τούρκους είναι σημαντικά πιο αδύναμοι στρατιωτικά από εμάς; Απλώς εμείς χρησιμοποιούμε αδέξια τον παράγοντα της στρατιωτικής ισχύος και δεν έχουμε καθόλου αποφασιστικότητα. Δεν αποδεχόμαστε το γεγονός ότι σε μία σύγκρουση υπάρχουν απώλειες και δεν γνωρίζουμε να διαχειριζόμαστε αυτές τις απώλειες.

 • George Karimalis

  Να επισημάνουμε ότι η υποβάθμιση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας αποτυπώνεται στην θητεία όπως είναι σήμερα στον ελληνικό στρατό. Αρκεί μία σύγκριση με το Ισραήλ όπου η διάρκεια της θητείας είναι στα 3 χρόνια. Θητεία κάνουν και οι γυναίκες. Η ποιότητα της εκπαίδευσης είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο. Πριν 10 ημέρες ήμουν εκεί και έβλεπες τους στρατευμένους να μετακινούνται με τα δημόσια μέσα με τα όπλα τους σε ετοιμότητα. Στην Ελλάδα η θητεία προσομοιάζει περισσότερο με παρατεταμένη και βαρετή αγγαρεία, παρά μια περίοδος συνεχούς και συστηματικής εξάσκησης και εκγύμνασης.