Δήμαρχος Αν. Σάμου: Θα παραιτηθώ αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής του νησιού σε ανοιχτή φυλακή (vid)

Με παραίτηση απειλεί ο Δήμαρχος Σάμου και το δημοτικό συμβούλιο της Ανατολικής Σάμου μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σήμερα για το μεταναστευτικό/ προσφυγικό.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος της Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος αφού ενημέρωσε το σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές έγιναν γνωστές από τα ΜΜΕ, τόνισε με έμφαση ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτεί η δημοτική αρχή και οι πολίτες του νησιού την δημιουργία μιας δομής που θα φιλοξενεί 5.000 και πλέον ανθρώπινες ψυχές.

«Θέτω την παραίτησή μου αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής ενός νησιού σε ανοιχτή φυλακή. Σταθείτε δίπλα μου. Ο κόσμος με έβγαλε δήμαρχο και θα με ρίξει το σύστημα. Νοιώθω περήφανος που επί 2 ½ μήνες υπηρέτησα ως δήμαρχος» 

Την πρόθεση του Δημάρχου να παραιτηθεί ως μέσω πίεσης επικρότησαν και υιοθέτησαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι από άλλες παρατάξεις καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Κατρακάζος. Με 23 ψήφους υπέρ, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα από τον Πρωθυπουργό να δεχτεί αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Δήμαρχο κ. Στάντζο, τον Βουλευτή του νησιού κ. Στεφανάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πανουράκη και τον Μητροπολίτη Σάμου κ.κ. Ευσέβιο προκειμένου να του τεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σάμος και να αλλάξει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το νησί. Στην περίπτωση της μη υλοποίησης των διεκδικήσεων θα υπάρξουν παραιτήσεις.


Διάφορα Άρθρα