Δείτε το προηγμένο ελικόπτερο Mi-28NM να χτυπά στόχο με άκρως απόρρητο πύραυλο (Βίντεο)

Βίντεο που παρουσίασε τηλεοπτικός σταθμός δείχνει το προηγμένο ρωσικό ελικόπτερο Mi-28NM να χρησιμοποιεί έναν άκρως απόρρητο πύραυλο για να καταφέρει ένα εντυπωσιακό πλήγμα.

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις έλαβαν δύο νεότερα επιθετικά ελικόπτερα Mi-28NM και έξι ακόμη αναμένεται να παραδοθούν στον στρατό το 2020, δήλωσε την Κυριακή ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας ελικοπτέρων, Αντρέι Μπογκίνσκι.

«Δύο ελικόπτερα έχουν ήδη παραδοθεί στο υπουργείο Άμυνας. Θα συμμετάσχουν σε κρατικές δοκιμές. Μια παρτίδα έξι ελικοπτέρων αναμένεται να παραδοθούν στις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Μπογκίνσκι, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Zvezda.

Το ίδιο Μέσο μετέδωσε βίντεο από το ελικόπτερο που δείχνει το Mi-28NM να χρησιμοποιεί έναν άκρως απόρρητο πύραυλο για να καταφέρει ένα εντυπωσιακό πλήγμα, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιαστή του ελικοπτέρου, το Mi-28NM μπορεί να χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα όπλων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων αέρος – αέρος, επιτρέποντας στο ελικόπτερο να καταρρίπτει εχθρικούς πυραύλους.

Το Mi-28NM, που βρίσκεται υπό ανάπτυξη από τη ρωσική εταιρεία ελικοπτέρων της Rostec, είναι μια βελτιωμένη εκδοχή του επιθετικού ελικοπτέρου Mil Mi-28. Το Mi-28NM είναι ένα επιθετικό ελικόπτερο νέας γενιάς για όλες τις καιρικές συνθήκες, ικανό να φέρει σε πέρας ένα ευρύ φάσμα αποστολών, όπως καταστροφή τεθωρακισμένων και εναέριων στόχων χαμηλής ταχύτητας, αναγνωριστικές αποστολές, καθώς και καθορισμό στόχων για άλλα ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Ένα πρωτότυπο του Mi-28NM υποβάλλεται σε κρατικές δοκιμές πριν τεθεί σε λειτουργία.