Δορυφορική επικοινωνία Έκτακτης Ανάγκης απο το iPhone 14

Οι περισσότερες εκτιμήσεις των αναλυτών επιβεβαιώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην παρουσίαση της Apple, στην οποία έγιναν τα αποκαλυπτήρια των νέων iPhone, της νέας γενιάς ρολογιών Apple Watch και των ασύρματων ηχείων AirPods Pro.

Η δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου, σε περίπτωση που δεν υπάρχει σήμα από επίγεια δίκτυα, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο  iPhone 14 με οθόνη 6,1 ιντσών και το μεγαλύτερο iPhone 14 Pro στις 6,7 ίντσες, τα οποία πάντως βασίζονται στον ίδιο επεξεργαστή Α15 με το iPhone 13.

Το μοντέλο mini πάντως καταργείται.

Η νέα δορυφορική δυνατότητα ταιριάζει με τον τίτλο της φετινής φθινοπωρινής εκδήλωσης «Far Outπου πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά της Apple, και μάλιστα στον κλειστό χώρο του Steve Jobs Theater, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας.

Η νέα γενιά συσκευών προσφέρει επίσης λειτουργία αυτόματης κλήσεις ανάγκης σε περίπτωση τροχαίας σύγκρουσης, λειτουργία διαθέσιμη και στα νέα Apple Watch, τα οποία σύμφωνα με την καλιφορνέζικη εταιρεία έχουν σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές.