Δουλειά Γκιουλενιστών στο Μακελειό της Λούτσας …Σύμφωνα με τα Τούρκικα ΜΜΕ

Δουλειά γκιουλενιστών θεωρεί ότι είναι ο τουρκικός Τύπος το έγκλημα με τους έξι Τούρκους συμμορίτες στη Λούτσα.

Δίνουν στοιχεία για το Σουλεϊμάν Νταλγκίτς, που έχει συλλάβει η ελληνική αστυνομία, που δείχνουν σχέσεις του με γκιουλενιστές, λένε τα τουρκικά ΜΜΕ.

Λένε ότι ήταν πρώην αστυνομικός, κατά άλλους πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ), και είχε απολυθεί, επειδή θεωρούνταν μέλος της οργάνωσης των γκιουλενιστών FETO.

Ο Νταλγκίτς φέρεται επίσης να ήταν και διακινητής μεταναστών και τον φωτογραφίζουν ως γκιουλενιστή. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που η Τουρκία βλέπει γκιουλενιστές πίσω από εγκληματικές ενέργειες, είτε στο έδαφός της είτε στο εξωτερικό.

«Φωτογραφίζουν» και τον Σοϊλού

Πάντως, πίσω από όλες αυτές τις συμμορίες και τις εγκληματικές οργανώσεις φωτογραφίζουν και τον Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον πρώην πανίσχυρο υπουργό Εσωτερικών, με την έννοια: είτε ότι ανδρώθηκαν επί ημερών του πολύ είτε ότι κάλυπτε όλα αυτά τα χρόνια όλο αυτό το παρακρατικό δίκτυο για ίδιον όφελος.

Το θέμα πάντως στην Τουρκία έχει πάρει διαστάσεις και η συζήτηση έχει φουντώσει ξανά για τις σχέσεις κράτους και εγκληματικών ομάδων, είτε λέγονται μαφία είτε συμμορίες είτε διακινητές ναρκωτικών κλπ.Περισσότερα Άρθρα