Εμπλοκή των ΕΑΣ για τα πυρομαχικά των Ε/Π MH-60R Romeo του ΠΝ…Ζήτησε η Lockheed Martin

.

Η Lockheed Martin έχει ζητήσει  και την εμπλοκή των ΕΑΣ για τα πυρομαχικά των Ε/Π MH-60R Romeo ,Αποκάλυψε στη Βουλή  ο Πρόεδρος των ΕΑΣ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η απόκτηση  ακόμη επιπλέον τριών ελικοπτέρων MH-60R για το ΠΝ. Πρόκειται για τα τρία ελικόπτερα που αποκτώνται ασκώντας το δικαίωμα προαίρεσης της αρχικής σύμβασης των τεσσάρων ελικοπτέρων.

Πλέον το ΠΝ θα διαθέτει επτά κορυφαία ελικόπτερα  MH-60R.Το παραπάνω πρόγραμμα έλαβε το πράσινο φως της Βουλής (κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων Βουλής).

Tα ελικόπτερα MH-60R θα αντικαταστήσουν τα παρωχημένα ελικόπτερα ΑΒ-212….

Να επισημάνουμε οτι «Πιθανώς το πιο θανάσιμο MH-60R Seahawk στον πλανήτη, είναι  οπλισμένο με δυο πυραύλους  NSM ναυτικής κρούσης εμβέλειας 100 ναυτικών μιλίων.»

Ο πύραυλος NSM είναι ένα όπλο μεγάλης εμβέλειας και ακρίβειας και μπορεί να εντοπίσει και καταστρέψει εχθρικά πλοία σε αποστάσεις μέχρι 100 ναυτικά μίλια.

Έχει σχεδίαση χαμηλού ίχνους, πετά σχεδόν στο επίπεδο της θάλασσας, έχει την δυνατότητα παρακολούθησης αναγλύφου και χρησιμοποιεί έναν προηγμένο αισθητήρα για ακριβή στοχοποίηση σε δύσκολες συνθήκες.