Το «Αιδώς Αργειοι»… Απο το Στρατηγό Φράγκο σε ποιους απευθύνεται;

Αυτή η αναιμική δυναμική του δημοψηφίσματος μπορεί να παραλληλιστεί όχι με την συμμετοχή, αλλά με την πίεση που δέχτηκαν οι Κύπριοι για το σχέδιο Ανναν.

Είναι αυταπόδεικτο επίσης ότι το σλαβικό και βουλγαρικό στοιχείο είναι παρά πολύ ισχυρά στη FYROM σε μια γεωπολιτική σκακιέρα που δύσκολα μπορούν να κατανοήσουν όσοι θεωρούσαν ότι οι Σκοπιανοί στο σύνολο τους αισθάνονται Μακεδόνες. ..

Στην προσπάθεια τώρα να επιβληθεί μια ταυτότητα σε αυτό το λαό, καθίσταται σαφές ότι πρέπει να επανεφεύρουν τον εαυτό τους, «ανακαλύπτοντας»  μια σύγχρονη ταυτότητα που να αγκαλιάζει το σύνολο του πληθυσμού και όχι τμήματά του.

Το πλέον  σημαντικό  που καταδεικνύει η αποχή είναι μία στάση αμηχανίας ενός λαού που δεν μπορει να ακολουθήσει μια «επιβεβλημένη» ταυτότητα την ώρα που οι ξένοι παράγοντες προσπαθούν να την αναγκάσουν, για να ξεκαθαρίσουν οι σφαίρες επιρροής στα Βαλκάνια.

Εξ άλλου αποφεύγεται επιμελώς να αναφέρουν ,ότι οι Αλβανοί που είναι μεταξύ 25 -30% ψήφισαν υπέρ της συμφωνιας μαζικά ακόμηκαι το 5% των Τούρκων, ομου με μια μικρή μερίδα φανατικών οπαδών του Ζαεφ με ότι σημαίνει αυτό..

Τελικά παρά τις οποίες προσπάθειες ακόμη και εμμονικα  Σκοπιά και Αθήνα,εαν εγκρίνουν στα Κοινοβούλια  τους την Συμφωνία των Πρεσπών αυτή είναι θνησιγενής, διότι Έλληνες και οι Σλάβοι στην πλειονότητα τους Βούλγαροι  της «Βόρειας και καλά Μακεδονίας»  δεν την αποδέχονται ..

Η ενδοτικότητα και η προχειρότητα από την άλλη της ελληνικής πλευράς, η οποία ανεξαρτήτως του πού ανήκει ο καθένας πολιτικά, είναι πασίδηλη.

Απλά μπορεί να ποικίλει σε χαλαρή, μεσαία ή πλήρη ενδοτικότητα. Δεν βοηθάει πάντως σίγουρα στο να αποκτήσει η γειτονική χώρα, ονομασία, ταυτότητα και όνομα γλώσσας που να βρίσκει σύμφωνους το σύνολο του λαού των Σκοπίων.

Και πως ο εχέφρων Έλληνας να δεχθεί παραχώρηση όχι μόνον συνθέτης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό,αλλά ότι η γλώσσα των λαών της ΠΓΔΜ είναι η Μακεδονική και την ταυτότητα τους ως Νακεδονων.
Είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται στη συμφωνία το Nationality και όχι το citizenship για την Ιθαγένεια και να ισχυρίζεται η εδώ πλευρά ότι δεν παραχώρησε και ταυτότητα.

Πέραν του ότι η μυστική διπλωματία για τους εμπνευστές αυτής εγινε μπούμεραγκ μετά την αποκάλυψη των πρακτικών των συνομιλιών της πολιτικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ,όπου εκτίθενται στη διεθνή κοινότητα με τραγικό τρόπο.
Το «αιδώς Αργειοι» ούτε κατ’ ελάχιστο καλύπτει το ο είδος ντροπής που αισθάνθηκαν οι απανταχου Έλληνες.