Το ευχαριστώ του Τατάρ στον Ερντογάν για το «51,74%»

«Η ένταση είναι πίσω μας», δήλωση ο νέος κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ από την πλατεία Σεραγιού στην κατεχόμενη Λευκωσία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των παράνομων εκλογών.

Ο εκλεκτός της Άγκυρας, που επικράτησε με 51,74% έναντι 48,26% του Μουσταφά Ακιντζί, απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών που πανηγύρισαν με σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, τον αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι και εξέφρασε «πίστη» στην Τουρκία.

Ευχαριστώντας τους Τουρκοκύπριους, ο Ερσίν Τατάρ μίλησε για «καλύτερες μέρες» για το κατοχικό καθεστώς.

Ευχαρίστησε επίσης όλους τους ανθυποψηφίους του, καθώς και τους Ερχάν Αρικλί (Κόμμα των εποίκων) και Φικρί Ατάογλου (Δημοκρατικό Κόμμα) για τη στήριξη.

Ο Ερσίν Τατάρ ευχαρίστησε επίσης τον Ραούφ Ντενκτάς, γιο του Σερντάρ και εγγονό του ιδρυτή του ψευδοκράτους, για την ανοικτή στήριξη.

«Είμαστε ευτυχισμένοι που ιδρύσαμε το ‘κράτος’ μας μετά την ‘ειρηνευτική επιχείρηση’ του 1974», δήλωσε, καλώντας ολόκληρο τον κόσμο και αξιώνοντας «απευθείας πτήσεις» στα κατεχόμενα. «Θα προστατέψουμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας» κατέληξ


Διάφορα Άρθρα