Αιφνιδιαστική κίνηση των Ρώσων …Κατέλαβαν διυλιστήρια νότια της Λιβύης

Τουρκικά μέσα αναφέρουν, πως οι  Μισθοφορικές δυνάμεις της Ρωσίας και του Σουδάν κατέλαβαν αιφνιδιαστικά την περασμένη Πέμπτη, τα διυλιστήρια της Ελ Σαράρα νοτιοδυτικά της Λιβύης

. Την είδηση επιβεβαιώνει η πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας η οποία ελέγχεται από την κυβέρνηση Σαράτζ. Η είδηση έφερε την έντονη αντίδραση του μόνιμου αντιπροσώπου της Λιβύης στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

«Από την στιγμή που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχε στο να επιβάλει κυρώσεις σε πρόσωπα και μισθοφόρους όπως η Βάγκνερ και ο Χαφτάρ, που παραβιάζουν όλες τις συνθήκες, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν να λάβουν τέτοια μέτρα και να «παγώσουν» περιουσιακά στοιχεία κάθε τρομοκρατικής οργάνωσης αλλά και όποιου τους χρηματοδοτεί.

Έχουμε υπάρξει στο παρελθόν μάρτυρες τέτοιων ενεργειών για μικρότερες απειλές», ανέφερε σε δηλώσεις του ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Λιβύης στον ΟΗΕ.

Η αιφνιδιαστική κατάληψη των διυλιστηρίων της Ελ Σαράρα είναι ένα πρώτο πλήγμα στις επιδιώξεις της Τουρκίας που σύμφωνα με αναλυτές έχει πολύ υψηλά στην ατζέντα της τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας.

«Η Τουρκία καταναλώνει πολλή ενέργεια και η εμπλοκή της στη Λιβύη αλλά και η παρουσία της στα Δυτικά της χώρας δείχνει πως έχει εγγυήσεις για τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου» υποστηρίζει αναλυτής του France 24.

Τουρκικά μέσα αναφέρουν, πως οι Μισθοφορικές δυνάμεις της Ρωσίας και του Σουδάν κατέλαβαν αιφνιδιαστικά την περασμένη Πέμπτη, τα διυλιστήρια της Ελ Σαράρα νοτιοδυτικά της Λιβύης


Διάφορα Άρθρα