Έφτασε ο Τούρκος στην Αθήνα …

Έφτασε το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Σε ισχύ από τα ξημερώματα τα μέτρα ασφαλείας, στην Αθήνα.

Από νωρίς  το πρωί η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα σε όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο προκειμένου να κινείται η τουρκική αποστολή χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένες ώρες και δρόμοι που θα  κλείνουν η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στους δρόμους από όπου θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου πρόεδρου.

Κλειστός θα παραμείνει όλο το 24ωρο ο σταθμός μετρό «Σύνταγμα».

Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες έως αύριο το μεσημέρι, ενώ θα υπάρξουν προσωρινές διακοπές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.

Στις 11:30 ο Τούρκος πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».

Στις 12:00 θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.

Στη μια και μισή ο Ταγίπ Ερντοάν θα περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και αμέσως μετά θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Αργά  μετά το μεσημέρι, περίπου στις 16:30, ο πρόεδρος της τουρκικής Δημοκρατίας θα έχει συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.